Acasa

Inapoi

Acneea

Acneea este un termen generic pentru un grup de afecţiuni variate ale pielii, de etiologie diversă, secundare unei leziuni sau unei tulburări funcţionale ale glandelor sebacee sau pilosebacee. Este frecventă la tineri, îndeosebi în perioada de pubertate. Este caracterizată prin apariţia unor comedoane (puncte negre), a unor papulopustule rezultate din inflamaţia şi suprainfecţia comedoanelor şi a unor elemente nodulare legate de evoluţia în profunzime a papulopustulelor.


Acneea apare atunci când glandele sebacee produc prea mult sebum, iar acesta obturează porii. Porii obturaţi se infectează. Producerea de sebum este reglată de hormonii sexuali, de aceea acneea apare îndeosebi la vârsta pubertăţii.


Produsul care are un efect antiacneic foarte eficient este ACNE STOP FORTE. Capsulele conţin vitamina C şi E, acetat de zinc dihidrat, sulfat de cupru pentahidrat şi vitamina B6. Se utilizează 2x1 capsule pe zi, cu mult lichid, după o masă principală. S-a dovedit pe cale experimentală că zincul întăreşte sistemul imunitar, are efect antiinflamator şi contribuie la echilibrarea nivelului de hormoni din organism.

Pentru uz extern se recomandă utilizarea soluţiei AKNESOL, care se aplică pe zona afectată de două ori pe zi. După dispariţia acneelor, pentru întreţinere, se utilizează de 1-2 ori pe săptămână.  BRUSTURELE reglează activitatea glandelor sudoripare, atât în ceea ce privește hiposecreția cât și hipersecreția.

Pentru îndepărtarea sebumului, este bine dacă se spală faţa cu apă caldă şi săpun cu sulf. Acneea nu se va stoarce, pentru că şansa de a se infecta este mare.