Acasa

Inapoi

Afecţiuni ale prostatei

Prostata este o glandă voluminoasă de cca. 20 de grame, cu secreţie internă şi externă, anexă a aparatului genital masculin, situată în jurul porţiunii iniţiale a uretrei. Din această cauză, orice afecţiune a acestei glande, produce simptome ce afectează urinatul. Mărirea în volum a prostatei, se constată cel mai frecvent la bărbaţii de peste 50 de ani. Aceasta conduce la următoarele simptome: senzaţie de urinare frecventă (mai ales noaptea), urina se elimină greu, cu jet slab, deseori dureros.


La constatarea acestor simptome se impune un control medical minuţios, deoarece hipertrofia prostatei poate fi şi semnul unor boli grave (cancer).


S-a observat că zincul are un efect benefic în reducerea volumului glandei. 
Pentru contracararea efectului nociv al radicalilor liberi, se recomandă utilizarea de 3x1 capsule/zi de EVENING PRIMROSE, care conţin ulei presat la rece de luminiţa nopţii şi vitamina C (antioxidanţi foarte eficienţi).


Acizii graşi nesaturaţi asigură protecţie eficientă împotriva proceselor inflamatoare. Consumul de o lingură pe zi de ULEI DE IN OMEGA-3 are ca efect reducerea volumului prostatei. Acelaşi efect îl au capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3 (3x1 capsule pe zi).


Pentru profilaxia şi tratamentul afecţiunilor de prostată este bine, dacă se recurge la administrarea de PEPON - ULEI DE DOVLEAC CU BETA CAROTEN (2 linguri/zi, înainte de masă) sau de PEPON - capsulele cu ulei de dovleac (3x1 capsule/zi, după masă).


Pentru restabilirea echilibrului hormonal perturbat, care poate cauza hiperplazia benignă a prostatei, se recomandă capsulele PROSTAHERB (3x1 capsule/zi, înainte de masă). Acestea, prin conţinutul lor de extracte vegetale, asigură funcţionarea normală a prostatei.


Pentru a menţine sănătatea tractului urinar, se pot utiliza de la 1 la 10 tablete efervescente de URO-MAGIC pe zi (dizolvându-le într-un pahar de apă rece), care conţin extract de fructe de merişor bogate în bioflavonoizi cu acţiune pronunţat antibacteriene.
Includerea în alimentaţie a multor produse de soia, are un efect benefic în profilaxia bolilor de prostată.