Acasa

Inapoi

Afectiuni articulare

Artrozele și reumatismele degenerative reprezintă o problemă din ce în ce mai mare pentru cei care au peste 40 de ani. Traumatismele rutiere, sportive sau casnice, urmate de imobilizare, intervenție chirurgicală și programe de recuperare, riscă și ele să evolueze spre o degradare articulară. Se știe că intervențiile chirurgicale nu pot reduce durerea articulară mai mult decât fizioterapia, concluzie la care a ajuns și un studiu publicat în The New England Journal of Medicine. Cartilajul articular reprezintă un țesut conjunctiv format dintr-un singur tip de celule, condrocite, dintr-o matrice extracelulară foarte bine hidratată, formată din fibre de colagen, care asigură rezistența la tracțiune, și din agregate de proteoglicani fixate pe filamente de acid hialuronic, care conferă rezistență la comprimare. 
Conținutul de apă asigură, la rândul lui, vascoelasticitatea cartilajului.

 

Osteoartrita, adică inflamația articulațiilor este termenul general care include peste 100 de afecțiuni care afectează foarte multe persoane de orice vârstă, și care se manifestă prin durere, inflamație și limitarea mișcărilor. Artroza este alterare distructivă a cartilagiilor sau fibrocartilagiilor articulare, de natură degenerativă, denotând un fel de îmbatrânire prematură.

 

Aplicațiile calde și reci, precum și dieta în reumatism sunt remedii simple care reduc durerile cauzate de afecțiunile articulare.

ARTROLIT FORTE cu microelemente din sare de Bazna este un supliment alimentar conceput pentru menținerea sănătății cartilajului osos care optimizează funcționarea întregului aparat locomotor. Apa de Bazna a început să fie utilizată cu succes încă din secolul al XVIII-lea pentru eliminarea durerilor asociate diverselor afecțiuni articulare. Studiile chimice efectuate, au evidențiat compoziția specială a acestei ape. Microelementele conținute într-o proporție optimă, conferă efecte tămăduitoare unice acestui miracol al naturii. Suplimentul conține un superconcentrat de microelemente din apă de Bazna, care prin administrare internă își exercită efectul rapid și foarte eficient. Arborele Boswellia Serrata, conține substanțe naturale cu efect antiinflamator la nivelul încheieturilor, prin creșterea fluxului sanguin, accelerează refacerea cartilajelor atrofiate. Glucozamina obținută din cartilajul crustaceelor, împreună cu biosulful conținut în molecula de metil sulfonil metan (MSM), sunt componente cheie ale structurii cartilajelor. Deși organismul uman are capacitatea de a produce aceste elemente, cu înaintarea în vârstă producția lor scade în ritm accelerat. Studiile clinice demonstrează că prin suplimentarea dietei zilnice cu capsule ATROLIT FORTE, se obțin efecte remarcabile în recuperarea bolnavilor suferinzi de osteoartroză și artrită reumatoidală.

POLENUL are un efect benefic asupra organismului uman. Împreună cu mierea, polenul este considerat un produs alimentar complet care conţine 22 de nutrienţi: aminoacizi (metionină, valină, cistină, glutamină etc.), vitamina A, B1, B2, B5, C, D, E, lecitină, minerale indispensabile precum fierul, magneziul, enzime, flavonoizi, substanţe antibiotice, grăsimi, carbohidraţi (30%-45%).

EVENINING PRIMROSE, BALSAMUL CU EXTRACT DE MUȘEȚEL SAU DE TĂTĂNEASĂ, BALSAMUL CU BITTER SUEDEZ, BAZNA GEL RELAX, GELUL DE ARNICĂ sau GELUL CU EXTRACT DE SUNĂTOARE sunt de asemenea utile in profilaxia bolilor articulare.