Acasa

Inapoi

Alergii

Termenul de alergie provine din limba greacă și înseamnă "reacție diferită". Cu alte cuvinte, orice alergie reprezintă de fapt o reacție anormală, disproporționată, exagerată și excesivă a sistemului imunitar al unui organism, față de antigene exogene. Acestea sunt acele substanțe care odată ajunse în organism nu sunt recunoscute și determină apariția unui răspuns imun, ce vizează neutralizarea și eliminatea antigenilor.

Majoritatea alergiilor sunt produse de aceste antigene exogene, numite și alergene, care sunt prezente în/sau vechiculate de diverși factori ai mediului extern: căldura/frigul, factori chimici (diverse substanțe utilizate în industria alimentară, medicamente, produse cosmetice, veninuri de animale sau insecte), sau factori biologicI (bacterii, viruși, paraziți, toxine, polen, anumite fructe - kiwi, căpșuni, zmeură etc - praf, fulgi, păr animal, vaccinuri etc.)

Există o serie de teste numite teste alergologice care au ca scop depistarea alergenului implicat în declanșarea unei reacții alergice. Sunt folosite în mod obișnuit trei tipuri de astfel de teste: cutanate, serologice și hematologice.

 

ANTI-ALLERG este un supliment alimentar menit să reducă simptomele alergice provocate de polen, praf, spori de fungi, precum și alți alergeni din mediul înconjurător. Preparatul conține extracte din plantele medicinale tradiționale asiatice, vitamine și minerale cu efecte antialergice: susan sălbatic, Coleus Forskohli, Vitamina B6, magneziul și Vitamina D3.

 

Medicina populară utilizează de secole BRUSTURELE ca ”purificator al sângelui” pentru menținerea sănătății și a unui aspect atrăgător al pielii și părului. Această plantă este recunoscută pentru efectele sale detoxifiante puternice și de durată, de unde și o gamă largă de indicații, de la toxiinfecțiile alimentare, boli de piele sau reumatism, la tulburările glandelor sau de metabolism.

 

ULEIUL DE CĂTINĂ este recunoscut pentru efectul său profilactic în menţinerea sănătăţii, iar utilizat extern, este un excelent epitelizant al rănilor, utilizat și în prevenirea infecţiilor şi menţinerea sănătăţii, mai ales primăvara şi în perioadele de convalescenţă; extern se utilizează pentru tratamentul pielii afectate de radiaţii solare sau raze X precum şi vindecarea diferitelor răni.

ULEIUL DE CĂTINĂ + IN scade nivelul colesterolului din sânge, favorizează scăderea glicemiei la diabetici, iar prin efectul antioxidant protejează vitaminele din organism.

D-PANTHEN este destinat întreţinerii pielii iritate; foarte bogat în substanţe bioactive (D-pantenol, vitamina E, acizi graşi esenţiali Omega-3) hrăneşte şi calmează pielea; produsul este recomandat persoanelor cu piele sensibilă şi copiilor.