Acasa

Inapoi

Anemie

Deși nu este considerată propriu-zis o boală, anemia semnalează de obicei afecțiuni grave ale organismului. Anemia se caracterizează prin scăderea numărului de hematii, hemoglobină sau scăderea concomitentă a ambelor elemente. Valorea normală a hemoglobinei se situează undeva la 12 g/dl pentru femei și 14- 15 g/dl pentru bărbați. O valoare mai mică a acestui element poate semnala o anemie.

Există mai multe tipuri de anemii: feriprivă (cea mai frecventă formă - apare din cauza unui deficit de fier în organism), hemolitică (se datorează unei pierderi rapide și însemnate de sânge; apare din cauza unui traumatism - accident, rănire, hemofilie - tulburare la nivelul coagulării sângelui sau ca urmare a unei hemoragii digestive - ulcer gastric), megaloblastică (din cauza lipsei vitaminei B12, în urma unei alimentaţii necorespunzătoare).

Lipsa de concentrare, lipsa poftei de mâncare, rezistența scăzută la infecții, pulsul mai rapid decât cel normal, unghii casante și păr uscat și friabil, amețeli și cefalee, gingii şi pleoape evident anemice, tahicardie, hemoragia limbii şi a cavităţii bucale, amorţeala picioarelor, greaţă şi diaree dar și lipsa poftei de mâncare sunt semne ale anemiei.

Stările anemice se depistează în general după manifestările resimțite de bolnav, dar și după efectuarea unor examene de laborator, obligatorii cel puțin o dată pe an.

BIOSELENIU + VITAMINA C este un excelent remediu antioxidant care apără membranele celulare, inhibă oxidarea grăsimilor și este un component important al enzimei antioxidante "glutation peroxidază", care captează peroxidul de hidrogen (substanță oxidantă periculoasă). De asemenea reduce vâscozitatea sângelui, formarea de cheaguri și crește raportul colesterolului HDL (bun), față de cel al colesterolului LDL (rău).

GLUCOFER PLUS este un supliment alimentar destinat persoanelor ce prezintă deficit de fier, (copiii, adolescenţii, sportivii, vegetarienii, sau persoanele, care au suferit pierderi de sânge şi vârstnicii). Fierul bivalent sub formă de gluconat are o biodisponibilitate excelentă, iar acidul ascorbic potenţează absorbţia lui. Fierul, acidul folic, provitamina A, Vitaminele B2 şi B12, joacă un rol esenţial în hematopoieză. Prin administrarea unei singure capsule de GLUCOFER PLUS timp de 40 de zile, se obţine normalizarea nivelului de fier în organism şi implicit o stare fizică şi intelectuală normală.

Spirulina şi cătina sunt doi nutrienţi naturali de excepţie, prezenți în capsulele de SPIROFORT care îşi potenţează reciproc efectele benefice asupra organismului. Spirulina constituie o sursă inegalabilă de aminoacizi esenţiali, vitamine din complexul B, vitamina E şi microelemente indispensabile vieţii, iar fructul de cătină (Hippophae rhamnoides) are un conţinut ridicat de vitamina C naturală, vitamina A şi F. Efectele acestor plante sunt descrise în literatura de specialitate astfel: cel mai eficient hepatoprotector natural, capabil să regenereze ficatul afectat de consumul excesiv de alcool, are efect hipolipemiant şi hipocolesterolemiant și fortifică sistemul imunitar al organismului, crescând rezistenţa în faţa bolilor. 

Pentru a preveni apariţia anemiei este util a se consuma alimente ce conţin mult fier (fasole boabe, ficat, fructe deshidratate, seminţe uleioase), mult acid folic (citrice, spanac, soia, germeni de grâu, ciuperci) şi multă vitamină B12 (ficat, carne de miel şi vită, caşcaval, peşte şi ouă).