Acasa

Inapoi

Antioxidant

Oxidarea este un proces natural, care produce daune tuturor celulelor, iar antioxidantii sunt substantele care le apără de aceste efecte adverse.

Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de oxigen pentru a rămâne în viață. Cu toate acestea, oxigenul este responsabil și pentru deteriorarea celulelor ca urmare a procesului de oxidare. Ca un rezultat al oxidării apar radicalii liberi, care au efect dăunător asupra celulelor. Rolul antioxidanților este tocmai să neutralizeze radicalii liberi formați în timpul oxidării.

Organismul nostru are nevoie de aprovizionare constantă cu antioxidanți.

Antioxidanții au proprietatea de a anihila radicalii liberi, care în acțiunea lor destructivă se autoreproduc, devastând membranele celulelor.

Vitamina E, Vitamina C, Seleniul și beta-carotenul sunt cei mai cunoscuți antioxidanți. Aceștia sunt cunoscuți și pentru efectele anti-îmbătrânire. Pentru a asimila cât mai mulți antioxidanți este indicat să consumi fructe și legume cât mai colorate, precum sfecla, morcovii, spanacul, broccoli, roșii, cireșe, struguri sau fructe de pădure. De fapt, cele mai bogate în aceste substanțe sunt prunele (atât cele proaspete, cât și cele uscate), afinele, murele, căpșunile, zmeura, portocalele, strugurii și cireșele, ceaiul verde.

Alături de aceste alimente, usturoiul, unul dintre cele mai valoroase alimente, este o plantă cu multiple calităţi terapeutice, care onţine peste 200 de substanţe biologic active: vitamine, minerale importante precum magneziul, fosforul, manganul, cuprul şi fierul. Vă recomandăm astfel să consumați caspsulele BANO cu extract de usturoi, păducel și vâsc. 

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ este o substanţă secretată de glandele cefalice ale albinelor şi constituie regimul de hrană exclusiv al reginelor. Produs biologic excepţional conţine glucide, aminoacizi (mai ales cei 8 aminoacizi esenţiali ai organismului uman, pe care nu-i poate sintetiza), minerale, vitaminele A, C, D, E, complexul B (în special vitamina B5), acidul 10 HDA (substanţă cu efect antiviral, antibacterian şi imunostimulator) şi acetilcolina. Această compoziţie constituie un concentrat nutritiv miraculos.  

ECHINACEEA este destinată stimulării sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva atacurilor bacteriene şi virale. Compuşii activi sunt polizaharide imunostimulatoare, uleiuri volatile şi flavonoizi. Studiile clinice au demonstrat un efect stimulent al acestei plante. S-a demonstrat şi efectul protector al extractului de echinacea asupra colagenului din pielea umană. Suplimentul alimentar creşte imunitatea nespecifică a organismului şi totodată poate fi utilizat pentru păstrarea elasticităţii pielii.

CEAIUL VERDE este cel mai eficient antioxidant cunoscut care neutralizează radicalii liberi din organism, iar în medicina populară BRUSTURELE se utilizează de secole ca ”purificator al sângelui” pentru menținerea sănătății și a unui aspect atrăgător al pielii și părului.  

Uleiul obţinut din fructul de cătină se remarcă prin conţinutul ridicat de vitamine şi provitamine, printre care cei mai importanţi sunt carotenoidele. Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulele organismului şi joacă un rol major în transportul energiei necesare la nivel celular. Este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biochimice. Studiile clinice arată rezultate remarcabile ale utilizării ULEIULUI DE CĂTINĂ + Q10 în încetinirea procesului de îmbătrânire şi combaterea obezităţii.