Acasa

Inapoi

Arsuri ușoare

Arsura este o leziune cutanată sau mucoasă provocată de căldură sau agenţi fizici, ca radiaţiile, frigul sau electricitatea.Se disting patru grade de arsuri: grd.l - eritem şi tumefacţie dureroase; grd.ll – complicată cu flic-tene; grd.lll – în care bulele sunt asociate cu necroza dermului şi apar leziuni nervoase; grd.lV – carbonizarea unei regiuni din organism. O importanţă deosebită o are şi suprafaţa afectată. Tratarea arsurilor grave se face obligatoriu de către medic!


Zona arsă se răceşte imediat cu apă rece (timp de 15 minute). Atenţie, băşicile nu se sparg! După răcire se spală cu ceai de muşeţel, după care se unge cu BALSAM CU EXTRACT DE MUŞEŢEL sau UNGUENT CU EXTRACT DE GĂLBENELE, care au efect antiinflamator şi antiseptic, sau se aplică spray PROPOLIS CU GĂLBENELE, care în plus are şi efect cicatrizant – regenerant.


Un efect benefic în procesul de vindecare a arsurilor o au capsulele EVENING PRIMROSE, care conţin ulei de luminiţa nopţii (vitamina F) şi vitamina E. Se administrează de trei ori pe zi câte o capsulă, înainte de masă.


Zona arsă se curăţă zilnic cu un săpun cu pH neutru, fără a se sparge bulele, se clăteşte cu apă multă, se pulverizează cu spray de PROPOLIS CU GĂLBENELE, după care se bandajează cu o faşă sterilă. Apa fierbinte sau radiaţiile solare nu trebuie să ajungă pe suprafaţa afectată. Se va consuma mult lichid.


De asemenea, prin efectul cicatrizant şi epitelizant al rănilor BALSAMUL CU GĂLBENELE ŞI PROPOLIS ( uz extern ) se masează pe zona aflată în curs de vindecare după arsură. Are efect emolient şi hidratant.


Pentru a grăbi şi a desăvârşi procesul de vindecare a pielii după arsură, se poate utiliza crema D-PANTHEN, care se masează de cel puţin de două ori pe zi pe zona afectată.