Acasa

Inapoi

Astenia de primăvară

Caracterizată printr-o stare generală proastă, indispunere, tristețe permanentă, pierderea interesului chiar și pentru activitățile care altădată erau o plăcere, iritabilitate, anxietate, depresii, scăderea memoriei, somnolență sau din contră insomnie, stare de melancolie și amintirea unor momente triste, dureri de cap, disconfort și oboseală, astenia de primăvară este o stare care afectează organismul uman atât în interior cât și în exterior (asupra căruia are efecte de modificare a formei - slăbire/îngrășare).

Primăvara este unul din anotimpurile care dau cele mai mari bătăi de cap persoanelor cu sensibilitate ridicată și un sistem imunitar scăzut. Pe lângă complicații legate de diverse alergii sau probleme funcționale ale stomacului, și psihicul uman are de suferit din cauza încălzirii vremii, sistemul nervos central fiind serios afectat. 

Deși astenia poate afecta pe oricine, cele mai frecvente cazuri semnalate aparțin femeilor (75% din cazuri), fiind asociată cu diverse tulburări hormonale (menopauza, ovulație, sarcină etc.), surmenaj ori alimentație deficitară.

Astenia de primăvară este o boală care, în cele mai multe cazuri, nu necesită tratament medical de specialitate. Persoanelor afectate li se recomandă consum ridicat de fructe și legume, ceaiuri și sucuri naturale, respectiv suplimente alimentare precum POLENUL GRANULE, GUARANA+MATE, ENERGIE ACTIVĂ, BRUSTURE, SPIRULINĂ, SPIROGINS, XTZ, CARNITINĂ-CROM-VANADIU.