Acasa

Inapoi

Ateroscleroză

Ateroscleroza este o maladie cardiovasculară caracterizată de formarea la nivelul tunicii interne și medii a arterelor mijlocii și mari de depozite ateromatoase (plăci de culoare galbenă), ce conțin colesterol, material lipidic și lipofage.

Efectele și complicațiile bolii (angina pectorală, infarctul miocardic, accidentul cerebral, cardiopatia ischemică) asupra creierului, inimii, extremităților, și a altor organe constituie cauza majoră a morbidității și mortalității în țările vestice - 1/3 din decesele la persoane cu vârsta cuprinsă între 35 și 65 de ani.

Ateroscleroza, deși poate rămâne asimptomatică câteva decenii, produce două mari probleme:

Plăcile ateromatoase, deși sunt compensate de lărgirea arterelor, în cele din urmă duc la rupturi ale plăcilor și, implicit, cheaguri. Acestea se lecuiesc și se micșorează, dar pot duce la stenoza arterelor, sau, chiar mai rău, la blocajul acestora.

 

Ateroscleroza poate afecta orice arteră din corp (creier, rinichi, intestine, etc).

 

Factori de risc:

 

Obezitatea;

Alimentație neechilibrată, stil de viață sedentar;

Fumatul;

Diabetul zaharat;

Alcoolismul;

Hiperlipoproteinemie;

Hipertensiune arterială.

 

În prevenirea aterosclerozei recomandăm utilizatea CAPSULELOR BANO cu extract de usturoi, păducel și vâsc, o combinație unică de trei plante, recunoscute pentru multiplele efecte benefice asupra organismului uman. GARLICAPSUL (care conține usturoi, unul dintre cele mai valoroase alimente, este o plantă cu multiple calităţi terapeutice, alături de alte 200 de substanţe biologic active, vitamine, minerale importante precum magneziul, fosforul, manganul, cuprul şi fierul) este de asemenea recomandat în prevenirea arterosclerozei, menţinând tensiunea arterială normală, datorită componentei sale metil-alil-trisulfida.

 

LECITINA FORTE, PICĂTURILE SUEDEZE, OMEGA 3, ULEIUL DE CĂTINĂ+IN și ULEIUL DE IN – OMEGA3 sunt de asemenea suplimente alimentare pe care recomandăm să le utilizați.