Acasa

Inapoi

Balonări, flatulență

Balonarea, flatulența și eructațiile sunt procese, pe cât de stânjenitoare când apar în public, pe atât de normale și naturale. Flatulența consta în expulzia (pe cale anală) a unui amestec de gaze (vânturi) ce rezultă din procesele digestive. 
Eliminarea acestora pe cale orală se numește eructație (râgâit), însă proveniența lor este diferită. 
Balonarea este senzația aceea, profund disconfortantă, de abdomen prea plin. În balonare se modifică efectiv dimensiunile abdomenului, acesta are un diametru mai mare decât de obicei.

Specialiștii apreciază că ne putem confrunta zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi cu probleme precum balonarea sau flatulența. Atunci când balonarea este prezentă tot timpul, când asociază durere sau când eliminarea gazelor devine dureroasă, poate fi semn că problema este ceva mai complicată și că într-adevăr poate exista o cauză patologică pentru o astfel de eliminare de gaze. 
Cele mai frecvente cauze pentru astfel de procese sunt: 


Gaze:

 - aerofagie, alimentație bogată în polizaharide, în legume precum usturoi, ceapă, cartofi, ridichi, fasole, mazăre, linte, grâu, drojdie, varză, broccoli, conopidă, dieta bogată în lactate sau în produse grase, stres psihic crescut, fumatul, infecții gastrointestinale etc.

Eructații:

 - aerofagie, consumul băuturilor carbogazoase, a șampaniei, a berii.

Balonare:

 - distensie gastrică (prin mese abundente), intoleranța la lactoză, fructoză, alergii alimentare, aerofagie, sindromul de intestin iritabil, constipație, dismenoree, menstruație, sindromul ovarului polichistic, chisturi ovariene, diverticuloza, parazitoze (infectii cu paraziți).

Astfel de manifestări pot să apară și ca reacții adverse ale unor medicamente, cum ar fi antidiabeticele orale, suplimente vitaminice, suplimente nutriționale. De asemenea, statusul hormonal poate influența evoluția lor, fapt observat în special la femei, unde se corelează cu ciclul menstrual, sau la persoanele foarte stresate.

 

 

Digestia este un proces complex ce începe în cavitatea bucală şi ia sfârşit odată cu intrarea în acţiune a florei bacteriene de la nivelul colonului. Descompunerea substanţelor nutritive are loc în tractul digestiv, cu implicarea unor substanţe chimice numite enzime. Acestea sunt produse de celulele glandelor digestive, fiind prezente, în consecinţă, în salivă, în secreţia gastrică sau cea intestinală. EUDIGEST are un rol adjuvant în stimularea şi îmbunătăţirea digestiei, datorate extractului de papaya şi chimen.

 

PSYLLIUM DETOX este un supliment alimentar, o sursă naturală de fibre alimentare solubile și insolubile, acizi grași esențiali Omega-3, uleiuri eterice și minerale. În organismul uman majoritatea bolilor apar din cauza funcționării defectuoase a aparatului digestiv, în urma căreia se acumulează substanțe toxice rezultate din metabolism. Acest produs modern, trecând prin aparatul digestiv, absoarbe si elimină toxinele din organism, împiedică absorbția zaharurilor, grăsimilor și a colesterolului. Fibrele alimentare naturale din compoziția suplimentului alimentar absorb o cantitate însemnată de lichide, prin care volumul lor crește semnificativ, iar aceasta creează o senzație de sațietate. Prin aceasta se reduce senzația de foame și produsul se poate utiliza eficient în cura de slăbire. Prin dublul efect de absorbție a lichidelor și cel mecanic al fibrelor insolubile reglează tranzitul intestinal.

 

PICĂTURILE SUEDEZE reprezintă un produs natural, obţinut după o reţetă originală Maria Treben, din cele mai preţioase plante medicinale cunoscute. Plantele folosite în acest produs sunt culese şi prelucrate în condiţii ecologice strict controlate. Producătorul garantează respectarea Reţetei Originale. Aceste picături se folosesc în medicina populară nord-europeană ca tonic general, pentru menţinerea vitalităţii şi sănătăţii. Multiplele efecte tămăduitoare ale acestor picături sunt descrise în «Manuscrisul Vechi» din cartea «Sănătate din grădina Domnului» de Maria Treben.

Administrare: zilnic 2 x 1 linguriţă dimineaţa şi seara, cu puţin lichid. Doza se poate mări treptat în cursul tratamentului până la 30 ml/zi (două linguri mari). Pe lângă PICĂTURILE SUEDEZE puteți consuma de asemenea și CAPSULELE CU BITTER SUEDEZ, acestea având aceleași proprietăți curative ca și picăturile.