Acasa

Inapoi

Bătături

Porțiunile de piele îngroșată, formate din straturi moarte care nu s-au exfoliat și s-au presat unele de altele se numesc bătături. Acestea sunt deosebit de neplăcute și bineînțeles inestetice. În funcție de greutatea corporală a fiecăruia, tipul de încălțăminte utilizat, efortul fizic depus zilnic și calitatea pielii, fiecare persoană este predispusă la această problemă. Bătăturile apar în general în urma frecării pielii cu obiecte solide, inițial acestea fiind dureroase, însă odată cu tasarea straturilor de piele, zona afectată își pierde din sensibilitate.

Cele mai frecvent afectate sunt zonele în care talpa piciorului se întâlnește cu degetul mare și degetul mic, care este presat de pantofii pe care îi purtăm zi de zi.

Presiunea îndelungată asupra zonei expuse (fie că vorbim de încălțăminte sau de contactul pielii cu anumite obiecte - unelte, mingi, bară de gimnastică etc.), mersul pe jos sau alergatul prea mult și prea des sau mersul fără pantofi sunt cauze ale apariției bătăturilor.

Bătăturile se identifică foarte ușor, imediat după formare fiind dureroase, ulterior, când se întăresc devenind galbene și instetice. În general se îndepărtează cu ajutorul unei pietre abrazive, dar utilizarea unor unguente sau creme speciale ajută mult la eliminarea lor.

De exemplu, BALSAMUL PENTRU CĂLCÂIE regenerează și redă finețea călcâielor întărite, uscate și crăpate (conține vaselină, lanolină, tinctură de benzoe, imidazolidinil uree, butil paraben, metil paraben, parfum). Acesta se întinde pe piele în strat subțire și se masează până la absorbția completă.

Balsamul cu BITTER SUEDEZ se poate folosi cu succes în ameliorarea durerilor produse de bătături, fiind obținut după o metodă originală experimentată de-a lungul secolelor în Alpii Tirolezi, din cele mai preţioase plante medicinale cunoscute, utilizate în medicina populară.

Recomandăm de asemenea utilizarea PROPOLISULUI GLICOLIC, un produs cicatrizant, antiseptic și revitalizant.