Acasa

Inapoi

Bronzare

Suntem cu toții de acord că pielea bronzată este mult mai atrăgătoare decât tenul alb, ca de porțelan. Această modă, care în ultimii ani are din ce în ce mai mulți adepți, a apărut în urmă cu aproximativ 80 de ani, detronând pentru totdeauna reginele frumuseții care afișau o piele albă ca laptele. Specialiștii nu doar că descurajează expunerea pielii la razele UVA și UVB ale solarelor, dar ne avertizează că nici expunerea la soare nu este benefică pentru piele, dacă nu se respectă anumite reguli.

Deși este una din cele mai folosite modalități de obținere a bronz perfect pe tot parcursul anului, solarul râmăne şi cea mai controversată tehnică abordată. Degradarea părului, accentuarea problemelor de tip acneic, îmbătrânirea prematură a pielii şi cancerul de piele sunt factorii de risc pe care putem foarte simplu să îi evităm, cu condiția să ocolim solarele și să optăm mai degrabă pentru cremele autobronzante sau expunerea protejată la soare.

Expunerea la soare trebuie însă controlată, pe lângă intervalele recomandate de expunere (07.00 - 10.00 dimineața și 17.00 - 19.00 seara) nu avem voie să ne răsfățăm cu statul la plajă cât e ziua de lungă, decât dacă dorim cu orice preț să ne alegem cu arsuri solare, deshidratare, insolație și multe alte probleme ale pielii. Chiar dacă respectăm aceste reguli, nu avem voie să uităm de cremele cu factor de protecție, utilizându-le mereu pe cele recomandate fiecărui tip de piele în parte.

 

Capsulele SUPER BRONZ, un produs de vârf al Laboratoarelor Parapharm, sunt destinate persoanelor care doresc să obţină în solar sau pe plajă un bronz natural intensiv şi de lungă durată. Produsul protejează eficient împotriva radicalilor liberi (raze UVA şi UVB). Aminoacidul natural L-tirozina este «materia primă», din care, sub acţiunea razelor solare, se formează melanina. Pigmentul responsabil de bronzare este colorantul natural al pielii, care pe lângă aspectul estetic, asigură protecţia de bază a epidermei împotriva radiaţiilor. Lipsa sau nivelul scăzut al acestui aminoacid face imposibilă bronzarea, iar efectul băilor solare va fi o ardere a pielii, cu efecte profund negative asupra organismului uman (pe termen scurt, cât şi pe termen lung). Datorită intensificării accentuate a razelor UV care ating solul terestru în ultimul deceniu, protecţia împotriva radicalilor liberi a devenit o necesitate stringentă. Prin studii clinice s-a demonstrat rolul crucial pe care îl are zincul în lupta împotriva radicalilor liberi, prin prezenţa lui în enzima numită superoxid-dismutază. Prezenţa metioninei, aminoacid natural esenţial, creşte biodisponibilitatea zincului, iar combinarea lui cu efectul antioxidant puternic al beta-carotenului (precursor al vitaminei A), oferă consumatorului siguranţă şi confort în timpul celor mai însorite zile de vară, sau în solarul salonului de frumuseţe.

Indicații: produsul este indicat persoanelor adulte şi copiilor peste 3 ani, cu piele sensibilă şi normală.

 

Administrare: 1 capsulă pe zi, de preferinţă dimineaţa, cu mult lichid (apă minerală, suc de fructe sau ceai); în timpul băilor solare intense doza se poate mări la 2 capsule pe zi, în aceleaşi condiţii; pentru copiii de peste 3 ani, doza recomandată este de 1 capsulă pe zi. Nu se recomandă copiilor sub 3 ani.