Acasa

Inapoi

Călcâie aspre

 

Călcâiele aspre reprezintă pentru mulți dintre noi o adevărată problemă, în special în sezonul cald. Există mai multe motive pentru care pielea din zona călcâielor devine aspră: glande sudoripare inactive, probleme cu greutatea (obezitate), tendinţa organismului spre o piele uscată, tendinţă care se accentuează cu vârsta, menţinerea piciorului încălţat aproape toată ziua fără ca pielea să poată respira, lipsa hidratării corespunzătoare a corpului, carențe de vitamine sau zinc, statul îndelung în picioare, purtarea unor încălţări neadecvate, închise complet, nearesite, tulburari ale glandei tiroide, diabetul sau apa prea fierbinte în care facem baie.

 

Bineînțeles că există și remedii pentru această problemă. Spre exemplu piatra ponce pe care o putem utiliza după fiecare baie, și care îndepărtează straturile de piele moartă până la băile pentru picioare. Astfel, cel puțin o dată pe săptămână e bine să ne înmuiem picioarele într-un lighean cu apă caldă și câteva linguri de oțet și sare grunjoasă. Picioarele se țin minim 15 minute în această apă, iar apoi sunt masate cu o cremă emolientă sau cu ulei de măsline.

 

Însă uleiul de măsline nu e singurul care ajută la eliminarea treptată a stratului de piele moartă. Crema cu gălbenele este indicată pentru uzul zilnic, fiind un puternic emolient care, folosit cu regularitate înmoaie pielea aspră și uscată a călcâielor. BALSAMUL CU GĂLBENELE ȘI PROPOLIS conține două principii active cu efect cicatrizant și epitelizant; extractul glicolic de gălbenele și cerurile naturale conținute de propolis asigură un efect emolient, hrănind pielea aspră, deshidratată. Balsamul se va întinde pe piele în strat subțire și se masează până la absorbția completă.

BALSAM PENTRU CĂLCÂIE TRANSVITAL COSMETICS regenerează și redă finețea călcâielor întărite, uscate și crăpate. BALSAMUL CU BITTER SUEDEZ este un produs natural obținut după o metodă originală experimentată de-a lungul secolelor în Alpii Tirolezi, din cele mai preţioase plante medicinale cunoscute, utilizate în medicina populară. Conține extract în alcool izopropilic din frunze de mentă, levănțică, rădăcină de tătăneasă, rădăcină de iarbă de mare, rădăcină de brusture, rizom de rubarbă, rădăcină de tormentilla, rădăcină de dictamn alb, frunze de salvie, smirnă și camfor și este deosebit de util în ceea ce privește hidratarea călcâielor aspre.