Acasa

Inapoi

Cancer

Dezechilibrul dintre mecanismele de apărare ale organismului şi forţele care provoacă anarhia celulară  poate duce la apariţia cancerului. De obicei se manifestă prin formarea de tumori. Tumoarea este determinată de proliferarea anarhică şi nedefinită a unui clon celular canceros, care conduce la distrugerea ţesutului original, la extensia regională şi generală. În cancerogeneză un rol important îl au terenul ereditar, unele virusuri şi factorii de mediu.
Circa o treime din oameni sunt afectaţi de cancer, dar se apreciază, că 70% din cazuri ar putea fi prevenite, prin schimbarea stilului de viaţă şi a alimentaţiei. Un rol protector major în procesul de luptă împotriva cancerului îl are sistemul imunitar, care identifică şi distruge celulele cu anomalii şi ar putea fi la originea declanşării bolii.
Radicalii liberi care se produc în organism, ca urmare a metabolismului şi care nu sunt anihilaţi de sistemul imunitar, pot fi la originea bolii canceroase. Producerea radicalilor liberi este stimulată de alimentaţie neadecvată, fumat, consumul exagerat de alcool, expunerea prelungită la soare, de stres şi de poluanţii din mediul înconjurător.
Trebuie menţionat faptul că boala este gravă, suplimentele nutritive de mai jos nu pot înlocui tratamentul medical, dar de multe ori îl completează eficient.


CAPSULELE BANO cu extract de usturoi, păducel şi vâsc au efect antioxidant, imunoactivator, antitumoral, blocant de radicali liberi. Se vor consuma de trei ori pe zi câte o capsulă.


Un blocant foarte eficient de radicali liberi este capsula de CEAI VERDE, care este puternic antioxidant şi imunoactivator. Se ia o capsulă pe zi cu mult lichid, înainte de masă – această doză corespunde unei cantităţi de 1,5 litri de ceai verde.
Ceaiul de FLORI DE HIBISCUS menţine sănătatea sistemului circulator,este un antioxidant puternic, are efect pronunţat antitumoral. Se toarnă apă fierbinte peste 2-3 flori de hibiscus şi se ţine acoperit 20 de minute. Îndulcit după gust se beau zilnic 1-3 porţii de ceai.


Extractul de usturoi aflat în capsulele de GARLICAPS, activează sistemul imunitar şi blochează radicalii liberi. Doza zilnică este de 3x1 capsule.
Pentru profilaxia şi tratamentul cancerului de prostată este foarte utilă capsula cu ulei de dovleac PEPON, sau ULEIUL DE DOVLEAC CU BETA-CAROTEN, care are şi proprietăţi antioxidante. Capsulele se administrează de trei ori pe zi câte una, după mese, iar uleiul – câte 2 linguri pe zi – testându-se în prealabil toleranţa la acest produs.


SPIROFORT, capsulele cu spirulină şi extract de fruct de cătină fortifică sistemul imunitar. Doza zilnică este de 1-2 capsule de trei ori pe zi, înainte de masă.
ULEIUL DE CĂTINĂ, utilizat ca atare de trei ori pe zi câte 20 de picături, are efect imunoactivator, deci previne cu bune şanse apariţia cancerului. În combinaţie cu coenzima Q10, sub formă de capsule, se administrează de 3x1 pe zi.


Efect antioxidant are şi ULEIUL DE IN OMEGA-3, din care se utilizează o lingură pe zi. Acizii graşi nesaturaţi din acest ulei au efect imu-noactivator. Tot în grupa antioxidanţilor se poate enumera vitamina E, care se găseşte în produsul EVENING PRIMROSE (se ingeră 3x1 capsule/zi). Efect benefic îl au şi capsulele OMEGA-3, care conţin ulei de peşte.(3x1 capsule pe zi).


Prin conţinutul lor de numeroase extracte de plante medicinale valoroase, PICĂTURILE SUEDEZE (conţine alcool!) activează sistemul imunitar, au efect tonifiant general foarte apreciat, deci se poate spune că previn bolile tumorale.( se vor administra de două ori câte o linguriţăpe zi, diluat în puţină apă)


Capsulele de BITTER SUEDEZ sunt obţinute din cele mai preţioase plante medicinale după o metodă originală Maria Treben. Extractul uscat de Bitter Suedez Original este destinat persoanelor cărora este contraindicat consumul de alcool şi vor să beneficieze de puterea tămăduitoare al acestui elixir. Se administrează 3x1 capsule pe zi înainte de masă, cu mult lichid.


Un rol preventiv îl au capsulele TUMOLIT, care prin conţinutul de nutrienţi esenţiali asigură funcţionarea sistemului de autoapărare al organismului împotriva celulelor alterate, care proliferând haotic, ar putea genera formarea tumorilor. Zilnic se administrează 1-2 capsule cu un pahar de lichid, pe stomacul gol.


Fumatul şi consumul excesiv de alcool, expunerea prelungită la ra-diaţii solare, consumul zilnic de prăjeli sau alimente sărate – influenţează negativ lupta împotriva cancerului.