Acasa

Inapoi

Carențe alimentare

Alimentația nesănătoasă poate duce de multe ori la apariția unor simptome pe care le punem pe seama vârstei sau ai altor factori precum stresul, oboseala, surmenarea etc, însă de multe ori aceste semne ascund adevăruri mult mai periculoase.

Spre exemplu, pofta de dulce poate apărea atunci când organismul nostru duce lipsă de fier sau magneziu, crom, carbon, fosfor trytophan. Consumul de cereale integrale,legume, lactate sau fructe poate reduce pofta de dulce.

Se spune că pofta de pâine, respectiv pâine prăjită ascunde o lipsă de azot în organism, care poate fi suplinită prin mâncăruri proteice: pește, carne, fasole boabe, nuci.

 

Dacă vă este poftă de grăsimi sau prăjeli se spune că aveți nevoie de calciu, iar dacă visați la mâncăruri sărate, atunci aveți nevoie de cloruri pe care le găseți în pește, lapte de capră, sare de mare.

Nevoia de lichide este întotdeauna un semn al deshidratării, astfel încât e nevoie să consumați circa 8-10 pahare de lichid pe zi.

Băuturile reci denotă lipsă de mangan, iar poftele din perioada premenstruală sugerează o lipsă acută de zinc.

Dacă vă este mai mereu foame, înseamnă că aveți nevoie de siliciu, tirozină și tryptophan.

Lipsa poftei de mâncare poate sugera faptul că aveți nevoie de vitamina B1, vitamina B3 și cloruri.

 

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ este o substanţă secretată de glandele cefalice ale albinelor şi constituie regimul de hrană exclusiv al reginelor. Produs biologic excepţional conţine glucide, aminoacizi (mai ales cei 8 aminoacizi esenţiali ai organismului uman, pe care nu-i poate sintetiza), minerale, vitaminele A, C, D, E, complexul B (în special vitamina B5), acidul 10 HDA (substanţă cu efect antiviral, antibacterian şi imunostimulator) şi acetilcolina. Această compoziţie constituie un concentrat nutritiv miraculos. Consumul lăptişorului de matcă poate fi indicat în: vitalizarea şi creştera imunităţii; oboseală cronică, insomnii; depresie, boala Alzheimer; osteoporoză, menopauză deoarece favorizează secreţia de estrogen; scăderea nivelului colesterolului şi trigliceridelor; probleme de fertilitate la bărbaţi, având ca efect creşterea cantităţii de testosteron; probleme de fertilitate la femei.

 

Uleiul de peşte oceanic (capsulele de OMEGA 3) conţine în concentraţii mari doi acizi graşi polinesaturaţi esenţiali: acidul eicosopentaenoic şi acidul docosohexaenoic. Aceştia sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, care la nivelul lor răspund de funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reducerea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor, agregarea trombocitară scăzând riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct de miocard. Datorită faptului că reduc vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, crescând aportul de oxigen în ţesuturi. S-a constatat de asemenea efectul benefic al uleiului de peşte asupra persoanelor afectate de psoriazis şi scleroza în plăci.

 

POLENUL are un efect benefic asupra organismului uman. Împreună cu mierea, polenul este considerat un produs alimentar complet care conţine 22 de nutrienţi: aminoacizi (metionină, valină, cistină, glutamină etc.), vitamina A, B1, B2, B5, C, D, E, lecitină, minerale indispensabile precum fierul, magneziul, enzime, flavonoizi, substanţe antibiotice, grăsimi, carbohidraţi (30%-45%).

 

Efecte adjuvante: puternic energizant şi fortificator al organismului, înlătură surmenajul fizic şi intelectual, reduce nervozitatea, iritabilitatea, redă calmul, combate anorexia, mărind pofta de mâncare, accelerează funcţiile ficatului şi ajută implicit la detoxifierea organismului, dizolvă calculii biliari, reglează funcţiile gastrointestinale, fiind eficient în constipaţie, întăreşte sistemul imunitar, depurativ, diuretic, stimulator al funcţiei sexuale, antigutos, antireumatismal.

 

ULEIUL DE CĂTINĂ, SPIRULINA și SPIROGINSUL, SUPER COMPLEX B, ACNE STOP FORTE, ARTROLIT FORTE, BIOSELENIU + VITAMINA C, CALCIU DIN CORALI + SILICIU + D3, CARNITINĂ + CROM + VANADIU, DIABEVITAL A, ECHINACEA + ZINC + VITAMINA C, ES LIVER 100, EVENING PRIMROSE, GARLICAPS, GLUCOFER PLUS, OMEGASEL, PSORISTOP, TIROIDIN, TUMOLIT, ULEI DE CĂTINĂ + Q10, ULEI DE CĂTINĂ + IN, ULEI DE DOVLEAC + BETA CAROTEN, VITAMINA E - 100 sau VITAMINA C + PULPĂ DE MĂCEȘE sunt de asemenea utile în combaterea carențelor alimentare.