Acasa

Inapoi

Celulită

Nu există femeie pe lume care să nu fi auzit sau mai rău, care să nu se fi confruntat cu celulita. Alterarea țesutului conjunctiv ca urmare a acumulării grăsimii în adipocite având ca urmare îmbătrânirea țesutului prin acțiunea glucozei asupra fibrelor de colagen și elastină, tulburări la nivelul circulației limfatice și sanguine, care favorizează retenția de apă și toxine - aceasta este una din definițiile general acceptate ale celulitei.

Aceasta se poate elimina, în funcție de stadiul în care se află în momentul în care începe procesul de tratare a celulitei. Pentru început e bine să știți că nu există vreun leac minune care poate elimia complet celulita. O alimentație sănătoasă completată de mișcare zilnică, exerciții fizice destinate zonei afectate și eventual creme care contribuie la arderea grăsimilor - acestea sunt armele cu care putem lupta împotriva celulitei.

 


Diversele stadii ale celulitei:


1) Aspect exterior: depunere ușor deformată a liniei corporale, aspectul " coajă de portocală " nu este vizibil cu ochiul liber, ci numai când formăm pliul cutanat. Corespunde formei de celulită FLASCĂ.2) Aspect exterior: depuneri pe coapsă și în zona feselor, plus în zona abdominală. Pliul cutanat nu este mobil, zona este usor dureroasă la palpare, denivelări vizibile ale tegumentului. Corespunde formei de celulită COMPACTĂ.3) Aspect exterior: depuneri inestetice, pielea are un aspect de " valuri ". Depozitele de celulită sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasa a pliului cutanat. Apar modificări în circulația limfatică și microcirculație, oxigenare defectuoasă, vergeturi etc. Această descriere corespunde formei de celulită FIBROASĂ-EDEMATOASĂ.

 

De ce apare celulita?

 

Apariția ei este legată de mai mulți factori, una din cele mai importante aspecte fiind alimentația defectuoasă, bogată în grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve și aditivi alimentari. Lipsa exercițiilor fizice regulate, o serie de dereglări hormonale (pubertate, pilule contraceptive, sarcină, menopauză), stresul, consumul de cafea, alcool și tutun, contribuie din plin la instalarea celulitei.

Pentru a elimina celulita este necesară în primul rând o alimentație corectă, cel puțin 2 litri de apă pe zi, un consum ridicat de fructe și legume naturale - crude, cât mai puțin gătite. Este de asemenea necesar să reduceți consumul de cafea, alcool și tutun și eliminați din alimentație sucurile acidulate, pâine, pastele făinoase și cartofii.

Tratamentele corporale și utilizarea unor creme sau capsule special destinate accelerării arderilor de grăsimi din organism, combinate cu mișcare, vă vor demonstra că celulita se poate combate.

 

CELULIT STOP este un produs 100 % natural, care se bazează pe combinarea ştiinţifică a două plante medicinale cu efect venotonic şi anticelulitic. Eficacitatea deosebită constă în folosirea unor superconcentrate din aceste plante, care au fost obţinute prin tehnologii de extracţie de ultimă generaţie. Centella asiatica este o plantă medicinală din Orientul Îndepărtat cu efect clinic dovedit de stimulare a sintezei colagenului în fibroblastul pielii umane şi, prin aceasta, înlătură celulita şi stopează formarea ridurilor. Extractul din seminţe de Castan sălbatic are efect protector asupra pereţilor vaselor sanguine înlăturând formarea vergeturilor. Efectul protector se manifestă şi prin reducerea tendinţei de formare a varicelor şi de umflare a picioarelor.

Administrare: se recomandă 3 x 1 capsulă/zi, înainte cu 20 de minute de mesele principale cu un pahar de lichid (apă minerală, suc de fructe). Durata recomandată a tratamentului este de trei luni, acesta putând fi reluat după o pauză de treizeci de zile. Pentru obținerea unor rezultate rapide de înlăturare a celulitei, vă recomandăm suplimentarea tratamentului cu masaj anticelulitic folosind “Gel Anticelulitic cu extract de castan şi biocrom” produs de Laboratoarele TRANSVITAL COSMETICS. Acesta este destinat îndepărtării celulitei datorită substanţelor, care prin efectul lor, grăbesc procesul de dispariţie a grăsimilor împiedicând totodată depunerea acestora. Este un tonic antiinflamator, decongestiv, astringent, hemostatic. Contraindicații: în timpul sarcinii produsul poate fi utilizat numai cu acordul medicului.

 

CEAIUL VERDE fie sub formă de capsule sau frunze este cel mai eficient antioxidant cunoscut, neutralizează radicalii liberi din organism, protejând sistemul cardiovascular. Dizolvă grăsimile, stopează absorbţia acizilor graşi şi a colesterolului și scade nivelul colesterolului, reducând tendința de formare a cheagurilor şi favorizează vasodilatația.

 

Încă din antichitate medicina tradițională chineză folosea frunzele arborelui dioic GINKGO BILOBA pentru menţinerea stării de sănătate. Cercetările contemporane au stabilit că efectele deosebite pe care le au aceste frunze se datorează conţinutului mare de flavonoide, cu efect antioxidant extrem de puternic.