Acasa

Inapoi

Diabet zaharat

Diabetul zaharat apare ca urmare a faptului că organismul nu poate produce destulă insulină, de aceea nivelul zahărului din sânge este mare. Poate fi de două feluri:

 

1) diabetul zaharat juvenil – apare în tinereţe şi necesită administrare de insulină;

2) diabetul zaharat non-insulino-dependent, care apare la vârste mai înaintate (peste 40 de ani) şi se caracterizează prin faptul că deşi secreţia de insulină este normală, dar interacţiunea ei cu receptorul specific este alterată. De cele mai multe ori această din urmă formă de diabet apare la persoanele supraponderale – obeze, dar un rol deosebit în apariţia bolii îl are şi elementul ereditar.


Simptomele sunt: senzaţie de sete şi oboseală, slăbire, vindecarea lentă a rănilor, rezistenţă scăzută la infecţii, care revin des, tulburări de vedere şi urinări frecvente şi în cantităţi crescute (poliurie).

Suplimentele nutritive se utilizează în paralel cu tratamentul prescris de medic şi numai cu acordul acestuia.
Această boală, din păcate, produce o serie de complicaţii ca atero-scleroza, angiopatii (boli ale vaselor de sânge, mai ales ale celor de calibru mic – microangiopatie), boli de inimă, degenerarea celulelor nervoase (nevropatie diabetică), insuficienţă renală, afecţiuni ale vederii (ca urmare a angiopatiei retinei).

 


ULEIUL DE IN OMEGA – 3 conţine acizi graşi nesaturaţi, care au efect în mărirea concentraţiei de HDL-colesterol (“colesterolul benefic”) din sânge şi protejează împotriva apariţiei bolilor de inimă. Se pot utiliza şi capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3.
SPIRULINA, un extract de alge marine, stimulează producerea insulinei. Pentru a beneficia de efectul benefic al acestui produs, trebuie administrat în doze de 1-2 capsule de trei ori pe zi.
Capsulele GINKGO PLUS protejează împotriva leziunilor celulelor nervoase şi a aterosclerozei, afecţiuni, care apar, ca efecte secundare ale bolii de diabet zaharat.


Suplimentul alimentar destinat creşterii eficacităţii insulinei din organism şi protecţiei împotriva stresului oxidativ este DIABEVITAL-A. Se administrează în cazuri de diabet de tip l. 2-6 capsule/zi, de preferinţă înainte de mesele principale cu un pahar de apă minerală. În cazul diabetului de tip ll. la fiecare masă principală (de trei ori pe zi), înainte de mâncare se administrează 1-2 capsule de DIABEVITAL-B şi după mâncare 1-2 capsule de DIABEVITAL-A. DIABEVITALUL-B este destinat regenerării capacităţii pancreasului de a produce insulină. Dozele variază în funcţie de gravitatea bolii. Pentru copiii sub 14 ani se recomandă jumătate din doza adulţilor.


Este de reţinut, că exerciţiul fizic, slăbirea, consumul de produse din făină integrală, consumul legumelor şi fructelor, evitarea alimentelor cu conţinut ridicat de zaharuri şi grăsimi, contribuie la prevenirea acestei boli.