Acasa

Inapoi

Dureri reumatice

După o anumită vârstă, respectiv după 40 de ani, majoritatea persoanelor suferă de o afecțiune reumatică. Acestea se intensifică în funcție de anotimp sau pur și simplu de starea vremii și a presiunii atmosferice. Aceste afecțiuni se pot trata pe de-o parte cu medicamente speciale, iar de pe altă parte cu o serie de alimente care ameliorează durerile (varza, zeama de varză murată, pepenele rosu, perele, merele, piersicile, strugurii, prunele, castraveții).

 

Vestea proastă legată de aceste afecțiuni e că tratamentul este mai mult simptomatic. Diferențele mari de temperatură, umiditatea, presiunea atmosferică etc au o influență foarte mare asupra stării noastre, mai ales dacă suferim de boli reumatice. Durerile reumatice pot fi inflamatorii sau degenerative. Poliartrita reumatoidă, artropatia psoriazică ș iar artrita reactivă sunt cele mai răspândite afecțiuni reumatice inflamatorii. În cazul durerilor reumatice degenerative, durerea reapare periodic, odată cu modificările meteorologice - umiditate crescută, înnorare, frig, vânt, precipitații.

 

ARTROLIT FORTE cu microelemente din sare de Bazna este un supliment alimentar conceput pentru menținerea sănătății cartilajului osos care optimizează funcționarea întregului aparat locomotor. Apa de Bazna a început să fie utilizată cu succes încă din secolul al XVIII-lea pentru eliminarea durerilor asociate diverselor afecțiuni articulare. Studiile chimice efectuate, au evidențiat compoziția specială a acestei ape. Microelementele conținute într-o proporție optimă, conferă efecte tămăduitoare unice acestui miracol al naturii. Suplimentul conține un superconcentrat de microelemente din apă de Bazna, care prin administrare internă își exercită efectul rapid și foarte eficient. Arborele Boswellia Serrata, conține substanțe naturale cu efect antiinflamator la nivelul încheieturilor, prin creșterea fluxului sanguin, accelerează refacerea cartilajelor atrofiate. Glucozamina obținută din cartilajul crustaceelor, împreună cu biosulful conținut în molecula de metil sulfonil metan (MSM), sunt componente cheie ale structurii cartilajelor. Deși organismul uman are capacitatea de a produce aceste elemente, cu înaintarea în vârstă producția lor scade în ritm accelerat. Studiile clinice demonstrează că prin suplimentarea dietei zilnice cu capsule ATROLIT FORTE, se obțin efecte remarcabile în recuperarea bolnavilor suferinzi de osteoartroză și artrită reumatoidală.

 

Experiența seculară și studiile clinice arată efectul antireumatic și antiartrotic al apei de Bazna; stimulator în procesul de refacere a cartilajelor, oaselor și tesuturilor moi, cu efect antiinflamator și stimulator datorită compoziţiei unice de microelemente și sulfului organic conținut în metil sulfonil metan (MSM). Pentru efect maxim se continuă tratamentul BAZNA RELAX GEL cu un masaj terapeutic, utilizând GEL DE ARNICĂ sau EMULSIE DE CORP CU EXTRACT DE ARNICĂ produse de Laboratoarele Transvital Cosmetics; utilizarea permanentă a produsului crește progresiv efectul acestuia.

 

BRUSTURELE este un antioxidant puternic, antibacterian, antifungic, antiviral, antipiretic (blochează febra) care stimulează fluidificarea și expectorația mucusului din căile respiratorii, detoxifică sângele, ficatul, pielea, rinichii, ajută la eliminarea excesului de fluide și a acidului uric, reglează activitatea glandelor sudoripare, atât în hipo cât și în hipersecreție și favorizează vindecarea rănilor și a abceselor.

 

EVENING PRIMROSE cu ulei din semințe de luminița nopții este foarte apreciat, fiind o sursă foarte bogată în acizi graşi esenţiali importanţi organismului: acidul gama-linoleic (GLA - Omega 6) şi acidul alfa-linoleic (ALA - Omega 3). GLA din uleiul de luminiţa nopţii este transformat în compuşi asemănători prostaglandinelor, hormoni care reglează o serie de funcţii: scad tensiunea arterială, reduc riscul formării cheagurilor sanguine, stimulează sistemul imunitar şi induc o stare de bine şi vitalitate crescută.