Acasa

Inapoi

Eczeme

Eczema este o afecţiune cutanată foarte frecventă, caracterizată prin leziuni eritemato-veziculare pruriginoase, frecvent imprecis delimitate. În majoritatea cazurilor patogenia implică un mecanism alergic. În organismul persoanelor bolnave de eczemă, nivelul histaminei (substanţa responsabilă de reacţiile alergice), are valori peste normal.

Simptomele sunt: suprafaţa pielii se înroşeşte, este uscată, fisurată, cu descuamări, cu apariţia veziculelor şi senzaţie de mâncărime, care se amplifică la scărpinat.


Suplimentele alimentare indicate în tratarmentul eczemelor, reuşesc să vindece în 3-4 zile afecţiunea, iar pe perioade mai lungi, reduc simţitor posibilitatea de recidivă.


Câte o lingură pe zi din ULEIUL DE IN OMEGA – 3, are efect de regenerare a pielii, ceea ce reduce senzaţia de mâncărime. Acelaşi efect îl au şi capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3.


EVENING PRIMROSE, prin conţinutul mare de vitamina E şi ulei de luminiţa nopţii (care se administrează 3x1 capsule pe zi), contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi consumat pe perioade lungi de timp reduce semnificativ inflamaţia şi mâncărimea.


Local se aplică BALSAM CU EXTRACT DE MUŞEŢEL, sau BALSAMUL CU GĂLBENELE ŞI PROPOLIS, care au efect antiinflamator şi antiseptic.
Pentru întreţinerea pielii iritate se recomandă unguentul D-PANTHEN. Acesta este foarte bogat în substanţe bioactive, care hrănesc şi calmează pielea. Este recomandat persoanelor cu piele sensibilă şi în special pentru întreţinerea pielii copiilor. Se masează pe zona afectată de două ori pe zi.

Nu se vor consuma alimente care produc alergie, care irită pielea, nu se vor purta haine strâmte. Lenjeria de corp care este în contact direct cu pielea, nu se va spăla cu detergent, ci cu săpun răzuit. După baie, pielea nu se va şterge, ci doar se va tampona.