Acasa

Inapoi

Endometrioza

Această boală constă în localizări anormale (în afara uterului – în ovare, în pereţii intestinali, etc.) ale unor fragmente ale mucoasei uterine (endometrium). La menstruaţie endometrul, ca urmare a acţiunii hormonilor, se tumefiază şi se saturează cu sânge, după care se desprinde şi se elimină din organism.

 

Insuliţele de ţesut, care s-au “rătăcit” în organism şi s-au depus în locuri necorespunzătoare, acţionează la fel, dar nu au cum să se elimine, producând chisturi şi cicatrici. În unele cazuri aceastea cauzează dureri puternice şi pot duce chiar la sterilitate.

Simptomele sunt: spasme puternice, dureroase pe toată durata menstruaţiei, sângerarea menstruală exagerată, accese de vomă, urină sau scaun cu sânge în timpul menstruaţiei.

 

Un studiu medical a relevat faptul că femeile care consumă mult peşte, adică acizi graşi esenţiali, foarte rar prezintă dureri menstruale. Suplimentul nutritiv care conţine acizi graşi esenţiali, este ULEIUL DE IN OMEGA – 3. Se va ingera o lingură pe zi, înainte de masă sau se vor utiliza capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3.

Vitamina E contribuie la menţinerea echilibrului hormonal – capsulele de EVENING PRIMROSE, luate 3x1 pe zi, asigură necesarul organismului. Uleiul de luminiţa nopţii are şi efect antiinflamator.


Un rol preventiv îl au capsulele TUMOLIT, care prin conţinutul de nutrienţi esenţiali asigură funcţionarea sistemului de autoapărare al organismului împotriva celulelor alterate, care proliferând haotic, ar putea genera formarea tumorilor. Zilnic se administrează 1-2 capsule cu un pahar de lichid, pe stomacul gol. Exerciţiul fizic şi consumul de peşte sunt utili în profilaxia bolii.