Acasa

Inapoi

Epilepsia

Este o boală neuropsihică cronică, în care apar funcţii paroxistice ale creierului ca urmare a descărcărilor excesive ale neuronilor cerebrali. Manifestarea majoră este criza epileptică. În trecut, bolnavii erau trataţi în mod greşit, ca fiinţe cu abilităţi paranormale sau ca debili mintali – ceea ce era o mare greşeală.


Se manifestă prin crize care prezintă următoarele particularităţi: pierderi scurte de memorie, clipire deasă, mişcări de masticare involuntară (cu pericolul muşcării limbii şi a buzelor), privire pierdută, pierderea cunoştinţei, convulsii, incontinenţă, salivare abundentă şi oboseală puternică la terminarea crizei.


Suplimentele alimentare în nici un caz nu înlocuiesc medicamentele anticonvulsive, ele pot numai să contribuie la reducerea frecvenţei şi intensităţii crizelor.


Este necesară compensarea nivelului scăzut al calciului, magneziului, manganului şi zincului din organism. 
Vitamina E, prin efectul ei antioxidant, previne degradarea tecii de mielină din jurul axonilor celulelor nervoase. Uleiul de luminiţa nopţii, conţinut în capsulele de EVENING PRIMROSE, au în compoziţie o cantitate suficientă de vitamina E (doza zilnică se recomandă a fi de 3x1 capsule).
HAPPY CAPS, cu conţinut de Piper methysticum, are efect relaxant, reduce semnificativ stresul şi anxietatea, care la rândul lor ar putea produce crize de epilepsie. Se vor consuma 2x2 sau 1x4 capsule pe zi.


SOMN UŞOR asigură odihna deplină pe timpul nopţii (fără a provoca dependenţă), reechilibrează tonusul psihic, relaxează sistemul nervos central şi prin aceasta contribuie la tratarea bolii. Se administrează o capsulă, cu o oră înainte de culcare.
În cazul epilepsiei este foarte importantă renunțarea definitvă la consumul de alcool!