Acasa

Inapoi

Favorizarea producerii energiei musculare

Orice activitate musculară necesită energie. Aceasta este obținută de către organism din alimente care conțin diferite cantități de carbohidrați, proteine și lipide. Procesul constă în eliberarea energiei rezultate din reacții biochimice care se măsoară în kilocalorii și se calculează în funcție de cantitatea de căldură eliberată de către organism.

În timpul efortului cu o intensitate moderată, energia este obținută cu ajutorul oxigenului pe cale aerobă, prin arderea glicogenului, glucozei și a acizilor grași liberi.


În timpul efortului cu o intensitate foarte mare, energia este creată fără ajutorul oxigenului, pe cale anaerobă, prin implicarea sistemului ATP-CP și arderea resurselor de glucoza și glicogen.


Pentru efortul realizat pe o perioadă mai lungă, rezervele de energie precum glucoza sau glicogenul nu sunt suficiente, de aceea organismul apelează la cea mai mare cantitate de energie depozitată și anume grăsimile (lipidele). Acizi grași liberi pot oferi organismului circa 80-90% din necesitățile energetice ale musculaturii, pentru o perioadă lungă de efort.

Principala sursă de energie pentru realizarea metabolismului celulei musculare sunt carbohidrații și lipidele. Proteinele au o importanță scăzută în producerea energiei, fiind foarte importante în anabolism, adică, crearea de noi țesuturi.

Pe lângă aceste alimente există și o serie de suplimente alimentare care ajută la producerea energiei musculare.

SPIROFORT sau capsulele cu spirulină și cătină stimulează creşterea masei musculare, creşte performanţele sportive, fiind un produs natural, obţinut în condiţii ecologice controlate.

Capsulele cu spirulină și ginseng - SPIROGINS - reglează procesele digestive şi facilitează asimilarea vitaminelor şi a substanţelor minerale, stimulează procesele de ardere şi de creştere a masei musculare.

Datorită efectului pe care îl au în metabolismul lipidelor, al zaharurilor și al aminoacizilor, capsulele de CARNITINĂ + CROM + VANADIU sunt utile atât sportivilor cât și persoanelor care țin cură de slăbire.

4G ENERGY reprezintă o compoziţie specială, experimentată în Laboratoarele Parapharm. Dintre efecte produsului enumerăm reducerea oboselii, creşterea puterii de concentrare, creşterea energiei fizice, rezistenţa şi vitalitatea. 4G ENERGY contribuie la scăderea în greutate prin transformarea depunerilor adipoase în energie. Se poate folosi cu succes şi în condiţii extreme, când organismul are nevoie de un şoc energetic.

Recomandăm și consumul capsulelor de ULEIUL DE CĂTINĂ + Q10, LĂPTIȘORUL DE MATCĂ și GUARANA MATE și a POLENULUI.