Acasa

Inapoi

Fracturi osoase

Orice ruptură sau discontinuitate a unui os poartă numele de fractură. Deși accidentele auto sunt una dintre cele mai comune cauze ale fracturilor, cele mai multe dintre acestea au loc ca urmare a traumatismelor produse în interiorul casei. Cel mai des, copiii își fracturează oasele brațelor, deoarece își țin brațele în fața corpului, atunci când cad. 


În cazul persoanelor în vârstă, cele mai frecvente fracturi sunt cele ale șoldului, coloanei vertebrale și alte membrelor inferioare. 
Simptomele oaselor fracturate depind foarte mult de locul fracturii, de gravitatea și de tipul acesteia, însă în general atunci când observăm că oasele sau articulațiile s-au deformat, avem vânătăi sau umflături în jurul fracturii, simțim o durere severă care se accentuează o dată cu mișcarea zonei afectate, pielea este perforată și este posibil să vedem osul rupt, nu simțim nimic iar funcțiile membrului afectat sunt limitate total sau parțial, avem de-a face cu o fractură.

Există mai multe tipuri de fracturi, dintre care amintim fractura în lemn verde (se rupe doar o parte a osului, acesta fiind de fapt îndoit), fractura completă (osul este rupt în totalitate), fractura de stres (apare în urma presiunii excesive exercitate asupra unui os).

Activitatea sportivă, slăbiciunea musculară a oaselor ca urmare a sedentarismului, tumorile osoase precum și o serie de boli care fragilizează oasele reprezintă factorii de risc a fracturilor osoase.

CALCIU DIN CORALI + SILICIU + D3 este un supliment alimentar recomandat în cazul fracturilor osoase, în primul rând datorită faptului că are un conținut ridicat de corali fosilizați din oceane, aceștia reprezentând o sursă 100% naturală de elemente minerale cu o biodisponibilitate mărită față de substanțele minerale obișnuite. Pe lângă componentul principal calciul, coralii fosilizați din Marea Caraibelor conțin o cantitate însemnată de siliciu și alte microelemente (Al, Cr, Co, Cu, I, Mn, V, Zn) indispensabile pentru păstrarea sănătății părului și a unghiilor. Acest supliment alimentar conține siliciu suplimentar cu o biodisponibilitate maximă. Siliciul favorizează producția de colagen și cheratină. Vitamina D3 favorizează fixarea acestor minerale în organism. Produsul se recomandă ca o sursă de calciu și siliciu pentru contracararea carențelor și în special pentru revitalizarea părului și a unghiilor degradate, exfoliate, fără luciu natural. Se poate utiliza și preventiv în perioade când organismul este suprasolicitat și nevoia de minerale este pronunțată (de exemplu, în perioada alăptării).

BALSAMUL CU EXTRACT DE TĂTĂNEASĂ conține extract de pulbere de tătăneasă (Symphitum officinale), având efect benefic asupra epidermei; poate fi folosit cu succes în tratarea fracturilor, entorselor, rănilor, inflamațiilor tendoanelor și în resorbția hematoamelor.

 

ARTROLIT FORTE cu microelemente din sare de Bazna este un supliment alimentar conceput pentru menținerea sănătății cartilajului osos care optimizează funcționarea întregului aparat locomotor. Apa de Bazna a început să fie utilizată cu succes încă din secolul al XVIII-lea pentru eliminarea durerilor asociate diverselor afecțiuni articulare. Studiile chimice efectuate, au evidențiat compoziția specială a acestei ape. Microelementele conținute într-o proporție optimă, conferă efecte tămăduitoare unice acestui miracol al naturii. Suplimentul conține un superconcentrat de microelemente din apă de Bazna, care prin administrare internă își exercită efectul rapid și foarte eficient. Arborele Boswellia Serrata, conține substanțe naturale cu efect antiinflamator la nivelul încheieturilor, prin creșterea fluxului sanguin, accelerează refacerea cartilajelor atrofiate. Glucozamina obținută din cartilajul crustaceelor, împreună cu biosulful conținut în molecula de metil sulfonil metan (MSM), sunt componente cheie ale structurii cartilajelor. Deși organismul uman are capacitatea de a produce aceste elemente, cu înaintarea în vârstă producția lor scade în ritm accelerat. Studiile clinice demonstrează că prin suplimentarea dietei zilnice cu capsule ATROLIT FORTE, se obțin efecte remarcabile în recuperarea bolnavilor suferinzi de osteoartroză și artrită reumatoidală.

ULEIUL DE MAC este obţinut din seminţe de mac (Papaver somnifer) prin presare la rece. Acest ulei este bogat în acizi graşi esenţiali şi în fosfolipide, şi poate contribui la fixarea calciului în organism. Se recomandă consumul uleiului de mac împreună cu un supliment alimentar bogat în calciu (de exemplu “Calciu din corali”), pentru facilitarea fixării calciului în organism.