Acasa

Inapoi

Herpes

Boala este cauzată de virusul herpes simplex-1, iar pe zonele genitale, de virusul herpes simplex-2. Boala odată contactată, virusul rămâne în stare latentă (ca într-un incubator) în celulele nervoase, boala putând recidiva în cazul slăbirii sistemului imunitar, la menstruaţie, la stres sau ca urmare a expunerii la razele solare. Pe buze şi în jurul gurii apar vezicule mici, grupate pe un fond roşiatic, înconjurat de o areolă roşie. La recidivă simptomele sunt mai atenuate, înainte cu două zile de erupţia veziculelor, apare o senzaţie de mâncărime în zona afectată.


Extractul de usturoi (CAPSULELE BANO sau GARLICAPS) este recunoscut pentru acţiunea lui antiherpetică. Se vor administra 3x1 capsule din oricare, din cele două produse.


Pentru activarea sistemului imunitar se poate folosi ULEIUL DE CĂTINĂ (3x20 picături/zi), ULEI DE IN OMEGA-3 (o lingură/zi), PICĂTURILE SUEDEZE (2x1 linguriţă/zi). Uleiul de peşte din capsulele OMEGA – 3, administrate de trei ori pe zi au şi ele efect imunoactivator.


Prin întărirea sistemului imunitar şi eliminând simptomele neplăcute, capsulele HERPESTOP constituie un preţios ajutor împotriva acestei boli supărătoare. Pentru reducerea duratei unei erupţii, se va administra o doză de atac de 3 capsule, care la intervale de două ore se repetă de încă două ori. Tratamentul se continuă cu 2x3 capsule pe zi, până la dispariţia erupţiilor. Pentru scăderea frecvenţei erupţiilor se consumă 2x2 capsule pe zi înainte de masă, cu mult lichid.


Foarte util este produsul PROPOLIS GLICOLIC, care se administrează câte 20 de picături, o dată sau de două ori pe zi. Se poate utiliza şi pentru tamponări externe. Se va evita expunerea la soare, fără protecţia cremelor cu factor ridicat. În stadiul apariţiei veziculelor, boala este contagioasă! Pentru evitarea recidivelor dese, se va renunța la consumul de nuci, ciocolată, gelatină, făină integrală, deoarece acestea conţin arginină şi favorizează apariţia veziculelor.