Acasa

Inapoi

Hipertensiune arterială

Valoarea de 140/90 mmHg se consideră a fi valoarea limită maximă a tensiunii arteriale, orice valoare mai mare, este considerată hipertensiune.
Boala nu are simptome, eventual poate apare ţiuitul în urechi şi durerea de cap. Predispoziţia la hipertensiune este ereditară, dar poate fi cauzată şi de obezitate, consum excesiv de sare (NaCl), respectiv fumat.


Prin rolul jucat în contracţiile musculare, calciul este benefic pentru sistemul cardiovascular. Suplimentul nutritiv cel mai indicat în refacerea nivelului de calciu optim este CALCIU DIN CORALI, care conţine corali măcinaţi din Marea Caraibelor. Se iau 1-2 capsule/zi cu mult lichid.

GARLICAPS sau mai mult, CAPSULELE BANO sunt indicate în reglarea tensiunii arteriale. Aceste capsule se administrează de trei ori câte o capsulă pe zi, înainte de mesele principale, cu mult lichid.


GINKGO PLUS cu extras de Ginkgo biloba, păducel şi passionflower normalizează tensiunea arterială, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi are efect antitrombic. Se vor consuma zilnic câte 3 capsule.


Efect benefic asupra sistemului circulator îl are şi ULEIUL DE IN OMEGA-3, deoarece conţine acizi graşi nesaturaţi. Capsulele OMEGA – 3 conţin ulei de peşte, care este bogat în acizi graşi polinesaturaţi.
Pentru reglarea presiunii arteriale şi protejarea sistemului circulator se poate utiliza cu succes SUPER COMPLEX B. Modul de administrare: 1 capsulă pe zi înainte de masă, cu mult lichid.
Exerciţiul fizic zilnic, controlarea greutății corporale, consumul legumelor şi fructelor, reducerea pe cât posibil a stresului – toate sunt elemente de reducere a tensiunii arteriale.