Acasa

Inapoi

Hipocalcemie

Scăderea anormală a calcemiei, adică a nivelului de calciu din sânge, sub 2.26 milimoli (90 miligrame pe litru la adult) și sub 1.75 milimoli (70 miligrame pe litru la nou născut) se numește hipocalcemie. În general, acest fenomen este legat de boli sau tulburări digestive (de exemplu, intoleranța la gluten). Totuși, există și o legătură directă între hipocalcemie și carențele de vitamina D, insuficiențele renale cronice. Rareori, hipocalcemia este un efect al insuficienței secreției de parathormon de către glandele paratiroide.

Un aspect important al hipocalcemiei este faptul că nu produce semne vizibile, astfel încât să poată fi detectată la timp. De obicei, în momentul în care se declanșează crizele, afecțiunea este deja instalată. Anomaliile dentare, tulburări neurologice și cataracta precoce sunt efecte ale netratării hipocalcemiei. Cel mai la îndemână mijloc de a ține sub control nivelul de calciu din organism este tratamentul cu vitamina D și calciu.

Noi vă recomandăm o cură cu suplimentul alimentar natural CALCIU DIN CORALI + SILICIU + D3. Coralii fosilizați din oceane reprezintă o sursă 100% naturală de elemente minerale cu o biodisponibilitate mărită față de substanțele minerale obișnuite. Pe lângă componentul principal calciul, coralii fosilizați din Marea Caraibelor conțin o cantitate însemnată de siliciu și alte microelemente (Al, Cr, Co, Cu, I, Mn, V, Zn) indispensabile pentru păstrarea sănătății părului și a unghiilor. Acest supliment alimentar conține siliciu suplimentar cu o biodisponibilitate maximă. Siliciul favorizează producția de colagen și cheratină. Vitamina D3 favorizează fixarea acestor minerale în organism. Produsul se recomandă ca o sursă de calciu și siliciu pentru contracararea carențelor și în special pentru revitalizarea părului și a unghiilor degradate, exfoliate, fără luciu natural. Se poate utiliza și preventiv în perioade când organismul este suprasolicitat și nevoia de minerale este pronunțată (de exemplu, în perioada alăptării).

ULEIUL DE MAC, ULEIUL DE CĂTINĂ și suplimentul EVENING PRIMROSE sunt de asemenea utile în ameliorarea hipocalcemiei.