Acasa

Inapoi

Îmbătrânirea

Senescenţa este totalitatea fenomenelor psihofiziologice, care duc la scăderea randamentului intelectual şi fizic, respectiv a capacităţii de adaptare. Când îmbătrânirea se produce armonios, conduitele se armonizează prin compensare: atenţia compensează lentoarea, minuţiozitatea şi perse-verenţa compensează tulburările perceptive şi scăderea rezistenţei la efort intelectual şi fizic.


Simptomele sunt: tulburări de memorie (mai ales evenimentele din trecutul apropiat devin greu de ţinut minte), pierderea acuităţii vizuale, nepercepţia sunetelor de frecvenţă înaltă, slăbirea sistemului imunitar, scăderea masei musculare şi osoase, apariţia bolilor cardiace şi a celor tumorale.
Faptul, că mai multe celule mor, decât se produc, duce la dimi-nuarea funcţiilor vitale ale organismului. Radicalii liberi grăbesc acest proces. Procesul de îmbătrânire are ca efect: fragilitatea oaselor, căderea (pierderea) dinţilor, diminuarea masei musculare, din tractul digestiv nu se mai absorb eficient anumite alimente, radicalii liberi afectează negativ celulele organismului.


EVENING PRIMROSE conţine vitamina E (antioxidant eficient) şi ulei de luminiţa nopţii – vitamina F, care încetinesc îmbătrânirea şi activează sistemul imunitar. Doza zilnică este de 3x1 capsule pe zi.
Capsulele de CEAI VERDE sunt blocanţi eficienţi ai radicalilor liberi, imunoactivatori, antitumorali, dizolvă grăsimile, stopează absorbţia acizilor graşi şi a colesterolului. Se ia câte o capsulă pe zi, cantitate echivalentă cu 1,5 l de ceai verde.

Pentru profilaxia sau tratamentul osteoporozei, se pot utiliza, cu re-zultate deosebit de bune, capsulele CALCIU DIN CORALI (1-2 capsule pe zi). Coralii măcinaţi, proveniţi din Marea Caraibelor, au o structură, care îi face foarte uşor asimilabili de către organism.
Capsulele cu extract de Ginkgo biloba, păducel şi passionflower, GINKGO PLUS, optimizează funcţiile cerebrale (memorare), sunt anti-trombotice, normalizează tensiunea arterială, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, încetinesc îmbătrânirea, sunt eficienţi în tratarea tulburărilor de auz (ţiuit în urechi).

Doza zilnică este de 3x1 capsule/zi.
SPIROGINS -capsule, previn îmbătrânirea, menţin forţa şi pofta de viaţă, stimulează activitatea cerebrală, întârzie apariţia oboselii, facilitează asimilarea vitaminelor şi a substanţelor minerale – toate acestea se datorează ginsengului (rădăcina vieţii) şi spirulinei. Doza zilnică este de 3x1-2 capsule pe zi.

Un antioxidant eficient, CAPSULA BANO, cu extract de usturoi, păducel şi vâsc, are un efect imunoactivator şi previne bolile car-diovasculare. GARLICAPS – capsulele cu extract de usturoi – un antibiotic natural, au un efect asemănător şi se dozează la fel, ca şi capsulele Bano – 3x1 capsule / zi.
Un adevărat panaceu - PICĂTURILE SUEDEZE - vindecă durerile reumatice şi ţiuitul în urechi, încetineşte procesele de îmbătrânire, este un excelent tonic general, imunoactivator, readuce gustul pierdut, tratează colicile şi crampele gastrice şi biliare, reduce insomnia – reglează procesele digestive. Sunt produse prin extragerea substanţelor valoroase din plantele medicinale culese în Alpii Tirolezi. Se recomandă consumarea de două ori pe zi a câte o linguriţă.


Capsulele de BITTER SUEDEZ sunt obţinute din cele mai preţioase plante medicinale după o metodă originală Maria Treben. Extractul uscat de Bitter Suedez Original este destinat persoanelor cărora este contraindicat consumul de alcool şi vor să beneficieze de puterea tămăduitoare al acestui elixir. Se administrează 3x1 capsule pe zi înainte de masă, cu mult lichid.


Persoanele în vârstă, deseori sunt private de un somn liniştitor. Pentru a asigura odihna plăcută în timpul nopţii, se apelează la somniferul natural SOMN UŞOR, care are avantajul de a nu provoca dependenţă, nici în cazul folosirii regulate şi de lungă durată. Se administrează o capsulă cu o oră înainte de culcare. Acest produs relaxează sistemul nervos central şi reechilibrează tonusul psihic.

Pentru scăderea stresului, factor de risc nu numai pentru persoanele în vârstă, se vor administra zilnic câte 2x2 sau 1x4 capsule HAPPY CAPS, care au un bun efect adaptogen şi relaxant. Un vitaminizant şi imunoactivator valoros este ULEIUL DE CĂTINĂ, care este un regenerator al pigmenţilor retinieni, previne ateroscleroza şi previne apariţia cancerului. Se administrează 3x20 de picături pe zi. Combinaţia ideală pentru încetinirea proceselor de îmbătrânire o reprezintă capsulele de ULEI DE CĂTINĂ ŞI COENZIMA Q10. Coenzima Q10 creşte capacitatea funcţională a inimii şi reduce considerabil predispoziţia la infarct.
Un supliment nutritiv adresat bărbaţilor cu probleme prostatice, este ULEIUL DE DOVLEAC PEPON sau capsulele PEPON. Din ulei se vor consuma zilnic 2 linguri, iar din capsulele cu extract de ulei de dovleac, 3x1 capsule/zi. Aceste produse sunt utile şi prin faptul, că scad nivelul LDL-colesterolului din sânge.
ULEIUL DE IN OMEGA – 3 scade nivelul colesterolului din sânge, scade glicemia, previne producerea calculilor biliari şi activează sistemul imunitar. Produsul este de fapt o sursă bogată de acizi graşi nesaturaţi şi se ingeră o lingură pe zi, înainte de una din mesele principale. Acelaşi efect îl au şi capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3.
Capsulele de BIOSELENIU CU VITAMINA C asigură protecţie împotriva radicalilor liberi, este antioxidant şi activează sistemul imunitar. Se administrează câte o capsulă pe zi cu mult lichid, înainte de masă.


Ceaiul de FLORI DE HIBISCUS menţine sănătatea sistemului circulator,este un antioxidant puternic, are efect pronunţat antitumoral. Se toarnă apă fierbinte peste 2-3 flori de hibiscus şi se ţine acoperit 20 de minute. Îndulcit după gust se beau zilnic 1-3 porţii de ceai.
GINKGO BILOBA frunze îmbunătăţeşte circulaţia sanguină periferică, înlătură sindromul de picioare şi mâini reci, optimizează funcţiile cerebrale, creşte capacitatea de muncă şi ameliorează simptomle ce apar cu îmbătrânirea. Se beau 1-3 ceşti de ceai, de preferinţă în prima parte a zilei (3-5 g de frunze, peste care se toarnă apă fierbinte şi se ţine acoperit 20 de minute).


Reumatismul este una din problemele deranjante ale vârstei înaintate. Tocmai de aceea s-a conceput BALSAMUL CU BITTER SUEDEZ, care în afara faptului că are proprietăţi antireumatice foarte bune, este şi un excelent decongestionant hemoroidal. Se aplică pe zona afectată şi se masează până la absorbţie. Tot efect antireumatic are şi BAZNA RELAX GEL-ul, care are la bază vestita apă sărată de Bazna (se masează pe zona afectată spălată, lăsându-l 2-10 ore pe piele, pentru a-şi exercita rolul).


Tot la combaterea reumatismului se pretează şi GELUL DE ARNICA, sau EMULSIA DE CORP CU EXTRACT DE ARNICA, care au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, vasoconstrictoare, antireumatice, deci liniştesc membrele dureroase. Se masează pe piele până la absorbţie.
Pentru tratarea artritelor se recomandă capsulele ARTROLIT FORTE, care au efect antiinflamator, menţin sănătatea cartilajului osos, combat osteoartroza şi artrita reumatoidală. Se administrează 3x2 capsule pe zi cu mult lichid, înainte de masă.
Pentru persoanele, care au varice şi apar edeme la nivelul mem-brelor inferioare, gelul PEDIRELAX oferă relaxare, având proprietăţi venotonice, antivaricoase şi cicatrizante.


Un alt factor de risc, care apare la vârstă înaintată, este obezitatea. Pentru persoanele, care au o greutate corporală prea mare, se recomandă consumarea de capsule pentru slăbit LIPOSTOP, care reduc ţesutul adipos, scad apetitul, cresc capacitatea de muncă, regenerează organismul, stimulează metabolizarea glucozei. Se administrează 2x1 capsule pe zi.

Pentru a reduce activitatea lipoproteinelor responsabile de stocarea grăsimilor, se recomandă utilizarea produsului LIPOSTOP CLA. Acesta reglează metabolismul grăsimilor din organism prin stimulare enzimatică. Prin consumul de 3x 1 - 2 capsule pe zi se reduc mai ales grăsimile abdominale.

Un produs nou şi modern este Lipostop Raspberry Women+Nopal, respectiv Lipostop Raspberry Men+Nopal, cu conţinut revoluţionar de cetonă de zmeură. Pentru a atinge o eficienţă maximă, cele două sexe sunt ţintite separat.
Renunţarea la fumat şi la excesul de alcool, ca şi exerciţiul fizic cotidian (mai ales mersul pe jos într-un ritm cât se poate de alert), împreună cu suplimentele nutritive enumerate mai sus, contribuie la menţinerea unei stări de sănătate adecvate, la o viaţă mai lungă şi lipsită de probleme de sănătate majore.