Acasa

Inapoi

Infecțiile bacteriene, virale

Infecțiile virale sunt întotdeauna cauzate de un virus, un organism mai mic decât o bacterie, care are un strat de protecție greu de distrus. Acesta deține material genetic de tip ADN - ARN, pe care îl reproduce. Pentru ca un virus să supraviețuiască trebuie să invadeze și să se atașeze de o celulă vie (celula gazdă), unde se va multiplica, dând naștere altor virusuri.

Astfel, infecțiile virale implică existența unor virusuri în stare latentă în interiorul unor celule și rescrierea codurilor genetice ale celulelor cu cele ale virusului. În general, infecțiile virale afectează tractul respirator (inferior și superior), provocând boli minore precum răcelile, dar și altele mai grave, precum SIDA.


În ceea ce privește infecțiile bacteriene, acestea sunt contactate în general prin intermediul apei contaminate, tăieturilor sau contactul cu o persoană sau obiect infectat cu o bacterie patogenă. Infecțiile bacteriene comune apar ca urmare a invaziei de bacterii patogene prin tractul respirator sau digestiv. Unele dintre acestea sunt contagioase (de exemplu, streptococul betahemolitic), iar altele nu. În ambele cazuri, pe lângă tratamentul medicamentos recomadat de medic, există o serie de remedii care ajută la ameliorarea stării de sănătate a pacientului. De exemplu, se știe că medicina populară utilizează BRUSTURELE de secole ca ”purificator al sângelui” pentru menținerea sănătății și a unui aspect atrăgător al pielii și părului. Această plantă este recunoscută pentru efectele sale detoxifiante puternice și de durată, de unde și o gamă largă de indicații, de la toxiinfecțiile alimentare, boli de piele sau reumatism, la tulburările glandelor sau de metabolism.

Capsulele de BIOSELENIU + VITAMINA C au un puternic efect antioxidant, apără membranele celulare, inhibă oxidarea grăsimilor și este un component important al unei enzimei antioxidante care captează peroxidul de hidrogen (substanță periculoasă), ajută la producerea anticorpilor, influențând pozitiv activitatea sistemului imunitar, previne formarea multor tipuri de tumori, stimulează activitatea mușchiului cardiac.

POLENUL GRANULE este un puternic energizant şi fortificator al organismului și întăreşte sistemul imunitar. Lăptișorul de matcă este o substanță naturală complexă, produsă de albine, prin concentrarea factorilor esențiali din polen și miere. Este un energizant natural care întârzie procesul de îmbătrânire al organismului, fiind singura sursă naturală de acid 10-hidroxi decenoic (10-HDA) care întăreşte sistemul imunitar al organismului.

PROPOLISUL PICĂTURI este un extract alcoolic care conţine 30% propolis fiind un puternic antibacterian, antiviral şi antimicotic, remarcându-se prin proprietatea de a nu da fenomene de rezistenţă, crescând totodată sensibilitatea microbilor la medicamente. De asemenea stimulează sistemul imunitar.

PROPOLISUL GLICOLIC picături este un puternic cicatrizant, antiseptic, antiviral (foarte eficient în combaterea herpesului, prin aplicaţii locale), revitalizant.