Acasa

Inapoi

Îngrijirea unghiilor

Unghiile sunt considerate a fi oglinda sănătăţii întregului organism.

Dacă unghiile sunt uscate, fragile, crăpate, cresc încet, devin groase, îngălbenite, se desprind, se colorează – este un semn al unei boli latente. 
Lipsa de calciu, de vitamina C şi E, anemia, precum şi micozele afectează sănătatea unghiilor.


Capsulele de EVENING PRIMROSE, care conţin ulei de luminiţa nopţii şi vitamina E (3x1 capsule/zi) și contribuie la tratarea afecţiunilor unghiilor.

Un alt produsul destinat ameliorării acestor probleme este CALCIU DIN CORALI. Capsulele conţin calciu din corali din Marea Caraibelor măcinat. Pentru menţinerea sănătăţii unghiilor, este necesară tăierea lor scurtă, iar în timpul muncilor casnice se impune protejarea mâinilor cu mănuşi de cauciuc.

Având o structură foarte asemănătoare cu cea a unghiilor, calciul din corali se asimilează ușor în organism (se iau 1-2 capsule/zi, cu mult lichid, înainte de masă).
 

ULEIUL DE ARGAN, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţine substanţe deosebit de valoroase pentru organismul uman. Puternic efect anti-rid; previne îmbătrânirea pielii şi regenerează tenul; revitalizează tenul obosit; hrăneşte pielea uscată; bun remediu pentru un păr degradat şi uscat; întăreşte unghiile casante; recomandat femeilor însărcinate în prevenirea vergeturilor şi elasticizarea pielii.

ULEIUL DIN GERMENI DE GRÂU (Triticum vulgare germ oil), obţinut prin presare la rece, este un ulei hrănitor şi protector, care se remarcă datorită proprietăților de tonifiere și regenerare. Foarte bogat în Provitamina A și Vitamina E, are o acțiune recunoscută de antiîmbătrânire și protejează pielea de radicalii liberi.

Utilizat încă din antichitate de către egiptenii antici din înalta societate, fiind considerat unul din ingredientele frumuseții Cleopatrei, pentru prepararea unui unguent de masaj în combinație cu vin, scorțișoară și miere, ULEIUL DE MIGDALE DULCI este utilizat în prezent la scară largă în industria cosmetică, datorită proprietăților sale emoliente și curative. Datorită conţinutului ridicat de acizi linoleici și acizi graşi, îl fac deosebit de valoros în îngrijirea pielii. În tratamentele de înfrumuseţare, migdalele sunt considerate ingrediente principale, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează şi hrănesc orice tip de piele. Uleiul de migdale reprezintă o bună bază de masaj și purtător de principii active din uleiurile esențiale și diverse ingrediente cosmetice.