Acasa

Inapoi

Întărirea mușchilor inimii

Inima este un organ impresionant, care acționează într-un mod extraordinar: în minutul necesar unei persoane pentru citirea acestor rânduri, aceasta va împinge aproximativ 5 litri de sânge în peste 90.000 de kilometri de vase de sânge, mai mult decât de două ori circumferința Pământului. Totuși, în ciuda acestor capacități uimitoare și a faptului că viața este posibilă grație funcției sale, cei mai mulți dintre noi nu facem suficient de multe pentru a proteja sănătatea inimii.

Pe lângă beneficiile aduse inimii de exercițiile fizice și de o alimentație sănătoasă, există mai multe elemente nutritive care pot face o mare diferență.

În fiecare minut, mușchiul inimii muncește la fel de greu ca și mușchii picioarelor în timpul unui sprint. Și acesta trebuie antrenat pentru că acțiunea lui să se mențină la un anumit nivel. Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții fizice moderate (mers pe jos sau cu bicicleta) sau 75 de minute pe săptămână de exerciții cardio intense, la care ar trebui să se adauge exerciții de forță de cel puțin două ori pe săptămână. Dar cel mai important aspect al exercițiior este de a face din acestea un obicei constant. Durata acestora nu este la fel de importantă ca frecvența lor.

Uleiul obţinut din fructul de cătină se remarcă prin conţinutul ridicat de vitamine şi provitamine, printre care cei mai importanţi sunt carotenoidele. Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulele organismului şi joacă un rol major în transportul energiei necesare la nivel celular. Este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biochimice. Studiile clinice arată că suplimentarea alimentaţiei cu coenzima Q10 creşte capacitatea funcţională a inimii şi reduce considerabil predispoziţia la infarct. De asemenea, s-au obţinut rezultate remarcabile în încetinirea procesului de îmbătrânire şi combaterea obezităţii. Combinaţia unică de ulei de cătină şi coenzima Q10 din capsulele de ULEI DE CĂTINĂ+Q10 creşte biodisponibilitatea compuşilor activi prin sinergism reciproc.

ULEI DE CĂTINĂ + IN scade nivelul colesterolului din sânge, favorizează scăderea glicemiei la diabetici, prin efectul antioxidant protejează vitaminele din organism și întărește sistemul imunitar.

BIOSELENIU + VITAMINA C ca antioxidant, apără membranele celulare, inhibă oxidarea grăsimilor și este un component important al enzimei antioxidante glutation peroxidază, care captează peroxidul de hidrogen (substanță periculoasă), ajută la producerea anticorpilor, influențând pozitiv activitatea sistemului imunitar, stimulează activitatea mușchiului cardiac și reduce vâscozitatea sângelui, previne formarea cheaguri de sânge și crește raportul colesterolului HDL (bun), față de cel al colesterolului LDL (rău).