Acasa

Inapoi

Osteoporoza

Osteoporoza este o boală, care se manifestă prin scăderea în volum şi substanţă a sistemului osos. Se constată de obicei ca urmare a fracturilor. Scade înălţimea şi coloana vertebrală se încovoaie, oasele devin fragile.


Boala are incidenţă mai mare la femeile în vârstă, ca urmare a scăderii nivelului de estrogen din sânge. Elementele ce favorizează apariţia osteoporozei sunt lipsa exerciţiului fizic, alimentaţia săracă în calciu, organismul slăbit, tratamentul cu steroide a menopauzei la femei.


Suplimentul nutritiv care este o sursă valoroasă de calciu este produsul CALCIU DIN CORALI. Acesta conţine corali măcinaţi din Marea Caraibelor, care sunt foarte uşor de asimilat, datorită structurii lor. Se vor ingera 1-2 capsule pe zi, cu mult lichid, înainte de masă.


Se va consuma mult lapte şi produse lactate, vitamina D, se vor lua băi de soare şi se vor face zilnic exerciţii fizice. Din păcate s-a constatat că organismul nu absoarbe numai 10% din conţinutul de calciu al alimentelor. Bolnavii de osteoporoză se vor lăsa de fumat, vor face exerciţii fizice, vor exclude consumul de alcool şi vor cosuma multe legume, fructe, minerale şi produse din soia.