Acasa

Inapoi

Parazitoze

Există o serie de afecțiuni ale aparatului digestiv, întâlnite în special la copii. Parazitozele intestinale sunt boli cauzate de prezența în organism a unor diverși paraziți.

Agentii care cauzează acest afecțiuni intestinale provoacă numeroase tulburări. În general copilul parazitat manifestă diaree, greață, vărsături, inapetență (scăderea poftei de mâncare), balonări, dureri abdominale acute, anemie cu paloare intense, somn agitat, scădere în greutate și stoparea creșterii copilului (în cazul în care parazitarea este de lungă durată și netratată), prurit anal (mâncărimi intense) în cazul oxiurilor. Cele mai frecvente boli întâlnite la copil sunt Giardioza, Oxiuroza, Ascaridioza. Mai există și alte parazitoze, dar cu o incidență mult mai scăzută: tenia, toxoplasmoza, trichocefaloza, toxocaroza, himenolepidoza, hidadidoza etc.

Diagnosticul pozitiv al acestor boli se pune prin examenul coproparazitologic, atunci când paraziții adulți, fragmente ale acestora (proglote), ouăle sau chisturile lor sunt eliminate spontan sau în scaun. Tratamentul parazitozelor intestinale este medicamentos și se urmărește distrugerea și eliminarea parazitului, eliminarea din organism a toxinelor rezultate în urma activității parazitului și refacerea organelor interne și a mucoaselor afectate de parazit.

Recomadăm însă ca și metode de prevenire a acestor boli o serie de suplimente alimentare precum GARLICAPS, capsule cu extract de usturoi, unul dintre cele mai valoroase alimente, este o plantă cu multiple calităţi terapeutice. GARLICAPS conţine peste 200 de substanţe biologic active: vitamine, minerale importante precum magneziul, fosforul, manganul, cuprul şi fierul.

Capsulele cu ulei de dovleac PEPON conţin ulei de dovleac presat la rece, care păstrează intacţi toţi compuşii biologic activi, despre care literatura de specialitate remarcă faptul că sunt foarte eficienți împotriva viermilor intestinali şi giardoză.

ULEIUL DE DOVLEAC PEPON este un produs care conservă în totalitate principiile active ale seminţelor de dovleac, fiind un excelent antiparazitar. Componente active: Aminoacizi (alanina, glicina şi glutamina), acizi graşi esenţiali, vitamine (A, B1, B2, B6, C, D, E şi K), carotenoizi (beta+caroten, luteină şi zeaxanthină), minerale (calciu, magneziu, zinc, seleniu, mangan, fier), flavonoide (kaempferol, quercetina), enzime, acid cafeic, acid ferulic şi acid clorogen.