Acasa

Inapoi

Piele sensibilă

Dacă pielea voastră se deshidratează ușor, se usucă foarte repede după ce intră în contact cu apa, deseori prezintă senzație de supraîncălzire sau pete de roșeață, atunci trebuie să știți că aveți o piele sensibilă, care necesită o îngrijire specială. Practic, pielea sensibilă ridică cele mai multe probleme, mai ales datorită incidenței mari în rândul populației. Aceasta poate prezenta intoleranță sau toleranță redusă și la produsele de cosmetică și de igiena folosite uzual, cu manifestări diferite. Pielea sensibila ușor iritabilă, hiperreactivă, foarte susceptibilă la diverși factori agresivi: radiații ultraviolete, frig, vânt, produse de demachiere, detergenți.

Cele mai predispuse unui astfel de tip de piele sunt în general femeile, cu fenotipurile deschise I și II și cele care prezintă un ten uscat. Tenul tânăr este mai sensibil decât cel matur. Băile calde, dușurile cu presiune mare, sauna, excitantele, condimentele, băuturile alcoolizate, schimbările bruște de temperatură sunt de evitat în cazul în care aveți pielea sensbilă.

 

Utilizat încă din antichitate de către egiptenii antici din înalta societate, fiind considerat unul diningredientele frumuseții Cleopatrei, pentru prepararea unui unguent de masaj în combinație cu vin, scorțișoară și miere, ULEIUL DE MIGDALE este utilizat în prezent la scară largă în industria cosmetică, datorită proprietăților sale emoliente și curative. Datorită conţinutului ridicat de acizi linoleici și acizi graşi, îl fac deosebit de valoros în îngrijirea pielii. În tratamentele de înfrumuseţare, migdalele sunt considerate ingrediente principale, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează şi hrănesc orice tip de piele. Uleiul de migdale reprezintă o bună bază de masaj și purtător de principii active din uleiurile esențiale și diverse ingrediente cosmetice.

 Proprietăţi: emolient, excelent pentru pielea crăpată și uscată; hrănește și catifelează pielea; repară aspectul inestetic al pielii după arsuri superficiale; previne vergeturile, îmbătrânirea pielii și netezește ridurile; calmează iritațiile; bun fortifiant pentru păr degradat și uscat; ajută la eliminarea mătreții; bun pentru cuticule și unghii casante.

Mod de utilizare: pentru ten și corp: se masează bine pe ten și corp, în special în zonele unde se formează riduri, vergeturi, până la absorbție; pentru păr: se aplică o cantitate mică, se masează bine scalpul și se întinde pe toată lungimea părului, cu 30 de minute înainte de spălare; pentru unghii: se masează unghiile pentru hrănirea și întărirea acestora.

 

ULEIUL DIN GERMENI DE GRÂU (Triticum vulgare germ oil), obţinut prin presare la rece, este un ulei hrănitor şi protector, care se remarcă datorită proprietăților de tonifiere și regenerare. Foarte bogat în Provitamina A și Vitamina E, are o acțiune recunoscută de antiîmbătrânire și protejează pielea de radicalii liberi. Este un elasticizant remarcabil, astfel îşi aduce beneficiile în masaje faciale, de bust sau oriunde pielea este lipsită de tonus. Este utilizat preventiv şi curativ pentru vergeturi, cicatrici, fisuri, piele deteriorată.

Proprietăţi: antioxidant puternic; antirid; emolient; regenerant; reparator și protector al țesutului cutanat, refermizant; puternic anti-age; restructurant al ţesutului conjunctiv, normalizează tonusul; întărește și regenerează părul și unghiile.