Acasa

Inapoi

Piele uscată

Din punct de vedere medical, pielea uscată nu poate fi considerată o boală sau o afecțiune gravă, însă poate crea un disconfort puternic, iar din punct de vedere estetic pielea uscată nu este deloc atractivă. Partea cea mai neplăcută a pielii uscate este faptul că în timp celulele rotunde se transformă în celule zbârcite și determină astfel apariția ridurilor. Condiții mai serioase ale pielii uscate pot fi desfigurante și pot cauza probleme psihologice. Totuși, în majoritatea cazurilor, pielea uscată este doar o problemă temporară cu care ne confruntăm, specifică anotimpului rece. Zone de piele mai uscată întâlnim la nivelul brațelor, gambelor, abdomenului, însă nu e o regulă. De multe ori coatele și genunchii prezintă porțiuni de piele foarte uscată, care necesită o hidratare intensă.

Dacă pielea uscată se datorează îmbătrânirii, pot apărea următoarele simptome:
 o senzație de strângere a pielii, mai ales după dus, baie sau înot, mâncărime care uneori poate fi intensă
- pielea se descuamează sau prezintă cruste, linii fine sau fisuri (crăpături)
, roșeață, fisuri adânci care pot sângera.

Vremea, încălzirea centrală, aerul condițioant, băile și dușurile fierbinți, săpunuri, detergenți, anumite boili precum psoriazis, hipertiroidism, alcoolul, deshidratarea sunt factori care cauzează uscarea excesivă a pielii.

 

Arganul este unul dintre cei mai vechi copaci din lume şi creşte doar în sudul Marocului lângă oraşul Essaouira. Berberii din zonă îl denumesc “copacul vieţii”. ULEIUL DE ARGAN VIRGIN, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţine substanţe deosebit de valoroase pentru organismul uman. Preţul acestui ulei este cotat la fel ca şi aurul pe piaţa Marocană. Se foloseşte în stare pură sau în tratamente cosmetice, în compoziţia unor creme, în tratarea unghiilor exfoliate cât şi în tratamentul părului degradat sau vopsit. 

Proprietăţi: puternic efect anti-rid; previne îmbătrânirea pielii şi regenerează tenul; revitalizează tenul obosit; hrăneşte pielea uscată; bun remediu pentru un păr degradat şi uscat; întăreşte unghiile casante; recomandat femeilor însărcinate în prevenirea vergeturilor şi elasticizarea pielii.

Mod de utilizare : pentru ten: se masează bine pe ten, în zonele unde se formează riduri, până la absorbţie; se pot turna câteva picături şi în crema de noapte; pentru păr: se aplică o cantitate mică, pe toată lungimea părului, cu 20 de minute înainte de spălare; pentru unghii: se masează unghiile pentru hrănirea şi întărirea acestora.

 

Datorită conţinutului ridicat de acizi linoleici și acizi graşi, ULEIUL DE MIGDALE este deosebit de valoros în îngrijirea pielii. În tratamentele de înfrumuseţare, migdalele sunt considerate ingrediente principale, deoarece curăţă, exfoliază, hidratează şi hrănesc orice tip de piele. Uleiul de migdale reprezintă o bună bază de masaj și purtător de principii active din uleiurile esențiale și diverse ingrediente cosmetice.

 

ULEIUL EXTRAS DIN NUCILE DE MACADAMIA reprezintă o sursă bogată de acid palmitoleic, o grăsime mononesaturată de tip omega-7, foarte asemănătoare cu sebumul secretat de piele. Datorită compoziţiei sale complexe, uleiul de macadamia se utilizează în special pentru îngrijirea pielii uscate, ridate, îmbătrânite, pentru fortifierea părului uscat şi deteriorat.

Proprietăţi: regenerant; hidratant; nutritiv; emolient natural; ajută pielea să-şi menţină supleţea; penetrant, se absoarbe uşor în piele şi în firele de păr; reechilibrant al tenului mixt şi gras; catifelant; antioxidant; bun protector şi filtrant al razelor UV; atenuează vergeturile, cicatricile, rănile uşoare şi cele provenite din arsurile solare.

Recomandări: ULEIUL DE MACADAMIA poate fi folosit ca atare, nediluat sau se poate adăuga ca ingredient în compoziții cosmetice (creme de zi, lapte de corp, măşti pentru ten fragil şi păr deteriorat).

 

ULEIUL DIN SÂMBURI DE CAISE (Prunus Armeniaca) este ideal pentru tratamentele faciale, fiind bogat în acizi grași, Vitamina A și Vitamina E (cu rol antioxidant). Textura fină a uleiului din sâmburi de caise redă strălucire și elasticitate epidermei fiind potrivit pentru toate tipurile de ten. În același timp, hrănește, hidratează, catifelează şi întârzie efectele îmbătrânirii. Eficient pentru îngrijirea pielii sensibile, inclusiv a copiilor.

Proprietăţi: regenerează și revitalizează tenul obosit și îl protejează de efectele îmbătrânirii; hrănește și hidratează pielea uscată; protejează împotriva razelor UV; intră uşor în piele, nu lasă tenul lucios; redă strălucire tenului; este un ulei emolient cu efect antirid.

Recomandări: se poate utiliza ca atare pentru toate tipurile de ten, ca bază pentru ulei de masaj, demachiant, hidratant pentru conturul ochilor, în compoziția diferitelor măști sau serumuri.