Acasa

Inapoi

Probleme ale părului

Cele mai des întâlnite probleme ale părului se referă la mătreață, îngășare sau uscare a firului de păr. În cazul în care scalpul este deshidratat și uscat, în majoritatea cazurilor este afectat și părul. Cauzele acestei afecțiuni pot fi spălarea frecventă cu un șampon puternic, care deshidratează, utilizarea unor produse de styling necorespunzătoare, soluțiile de permanent sau utilizarea frecventă a uscătorului de păr. Lipsa luciului, electrizarea, fire de păr deteriorate, pieptănat greu, toate acestea sunt semne ale părului uscat.

Din contră, o secreție excesivă de sebum duce la îngrășarea părului, cauzele care stau la baza îngășării părului fiind genetice, influențate de medicamentele pe care le consumă, modficările hormonale sau chiar și stres. Părul gras devine încurcat, lipsit de volum. Factorii externi nu pot acționa asupra producției de sebum.

Părul despicat și rupt este un tip de păr problematic, atât vârfurile cât și lungimea firului de păr fiind expuse la acțiunile dăunătoare ale mediului. Astfel, deshidratarea, soarele puternic, produse de stuling, vopsirea, întinderea părului cu placa sau ondularea acestuia, șampoanele agresive, uscătoarele de păr, elasticele de păr, periile de coafat – toate acestea afectează părul, favorizând despicarea firului de păr. Dacă deteriorarea este gravă, atunci numai tunderea părului poate ajuta.

Căderea a aproximativ 100 de fire de păr pe zi e normal. La spălarea părului se pierd mai multe fire de păr, ceea ce duce la o pierdere mai mică în ziua următoare. Persoanelor cărora le cad mai mult de 100 de fire zilnic, iar acest lucru se menţine o perioadă lungă de timp, trebuie să consulte un medic specialist şi să ia măsurile necesare. Mătreața apare în general din cauza unei dermatite seboreice a scalpului, această mătreață fiind cunoscută ca mătreață grasă. Ea apare din cauza unor microorganisme – mici ciuperci - nedăunătoare, care se află pe scalp, care devin brusc agresive. Șampoanele antimătreață elimină în general aceste tipuri de ciuperci.

HERBA PANTHEN PLUS loțiune capilară se aplică cantitatea dorită de loţiune pe părul spălat, bine şters, umed sau uscat; după umectarea completă, rădăcina părului se masează bine timp de 5-7 minute, după care se coafează şi se uscă cu aer cald.

Acțiune: extractele din plante cresc circulaţia sanguină la nivelul rădăcinii firelor de păr, favorizând astfel pătrunderea substanţelor biologic active cu efect revitalizant şi regenerant; prin conţinutul de compuşi antistatizanţi, loţiunea conferă volum părului, favorizând modelarea lui; folosirea sistematică a produsului opreşte căderea părului.

 

Organismul uman nu are capacitatea de a sintetiza vitaminele din complexul B, astfel suplimentarea dietei zilnice cu o capsulă de SUPER COMPLEX B fiind extrem de utilă în menţinerea sănătăţii organismului, și implicit a podoabei capilare.

Arganul este unul dintre cei mai vechi copaci din lume şi creşte doar în sudul Marocului lângă oraşul Essaouira. Berberii din zonă îl denumesc “copacul vieţii”. Uleiul de Argan, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţine substanţe deosebit de valoroase pentru organismul uman. Preţul acestui ulei este cotat la fel ca şi aurul pe piaţa Marocană. Se foloseşte în stare pură sau în tratamente cosmetice, în compoziţia unor creme, în tratarea unghiilor exfoliate cât şi în tratamentul părului degradat sau vopsit.

Utilizarer: se aplică o cantitate mică, pe toată lungimea părului, cu 20 de minute înainte de spălare.

Uleiul extras din nucile de macadamia reprezintă o sursă bogată de acid palmitoleic, o grăsime mononesaturată de tip omega-7, foarte asemănătoare cu sebumul secretat de piele. Datorită compoziţiei sale complexe, uleiul de macadamia se utilizează în special pentru îngrijirea pielii uscate și pentru fortifierea părului uscat şi deteriorat.

GINKGO PLUS este combinaţie unică din trei plante medicinale cu conţinut ridicat şi diversificat de flavonoizi, care au un efect benefic în tratarea problemelor capilare.