Acasa

Inapoi

Profilaxia bolilor cardiovasculare

Unele din cele mai răspândite maladii, bolile cardiovasculare, cauzează moartea a mii de persoane anual.

Alimentația echilibrată, mai exact consumarea unor produse alimentare cu conținut redus de grăsimi, ne poate ajuta să evită o mare parte din afecțiunile cardiovasculare care ne pot pune în pericol sănătatea. Colesterolul, prezent în grăsimile din ouă, smântâna, unt, brânză grasă, carne grasă, aluaturile prăjite, cartofi prăjiţi, pizza fierbinte, prăjituri, este foarte periculos din cauza grăsimilor care se depun pe pereţii arterelor. În profilaxia bolilor cardiovasculare este necesară reducerea consumului de sare. O persoană sănătoasă trebuie să consume nu mai mult de 3-3,5 grame de sare pe zi.

Pe lângă o alimentație corectă este necesar să facem cât de multă mișcare, minim 30 de minute pe zi dacă este posibil. Reducerea consumului de cafea și țigări este din nou un factor important în prevenirea bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă alcool în exces prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta astfel de boli decât cei care se limitează la doza de alcool recomandată de medic (de exemplu, un pahar de vin roșu pe zi).

Controlul medical este de asemenea foarte important, astfel se pot depista multe din bolile cardiovasculare în stare incipientă. Persoanele cu vârsta de peste 40 ani trebuie cel puţin o dată în an să viziteze medicul pentru a-şi controla inima, chiar dacă se simt perfect sănătoşi.

Uleiul obţinut din fructul de cătină se remarcă prin conţinutul ridicat de vitamine şi provitamine, printre care cei mai importanţi sunt carotenoidele. Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulele organismului şi joacă un rol major în transportul energiei necesare la nivel celular. Este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biochimice. Studiile clinice arată că suplimentarea alimentaţiei cu coenzima Q10 creşte capacitatea funcţională a inimii şi reduce considerabil predispoziţia la infarct. De asemenea, s-au obţinut rezultate remarcabile în încetinirea procesului de îmbătrânire şi combaterea obezităţii. Combinaţia unică de ULEI DE CĂTINĂ ŞI COENZIMA Q10, creşte biodisponibilitatea compuşilor activi prin sinergism reciproc.

 

Uleiul din seminţe de in, obţinut prin presare la rece conține substanțe deosebit de valoroase pentru organismul uman. Este cea mai importantă sursă de acid alfa-linoleic (Omega-3), care este molecula cheie în sinteza hormonilor umani. În literatura de specialitate se descriu următoarele efecte ale ULEIULUI DE IN + CĂTINĂ:

scade nivelul colesterolului din sânge;

favorizează scăderea glicemiei la diabetici;

prin efectul antioxidant protejează vitaminele din organism;

întărește sistemul imunitar.

Cu această combinație unică de uleiuri s-au obținut rezultate remarcabile în Japonia, privind înlăturarea durerilor articulare, încetinirea procesului de îmbătrânire și combaterea obezității.

 

Capsulele de OMEGA 3 cu uleiul de peşte oceanic conţin în concentraţii mari doi acizi graşi polinesaturaţi esenţiali: acidul eicosopentaenoic şi acidul docosohexaenoic. Aceştia sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, care la nivelul lor răspund de:

funcţionalitatea aparatului cardiovascular;

reducerea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor;

agregarea trombocitară scăzând riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct de

miocard.

Datorită faptului că reduce vâscozitatea sângelui, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, crescând aportul de oxigen în ţesuturi. S-a constatat de asemenea efectul benefic al uleiului de peşte asupra persoanelor afectate de psoriazis şi scleroza în plăci.

 

Capsulele OMEGASEL conţin ulei de peşte oceanic, concentrat în cei doi acizi graşi polinesaturaţi esenţiali: acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul decosahexaenoic (DHA). Este un ulei de peşte în care componentele active au fost concentrate cu ajutorul unei metode biotehnologice de vârf, la valori duble faţă de uleiul obţinut prin metode clasice. Avantajele obţinute în acest fel contribuie la înjumătăţirea dozei zilnice necesare şi neîncărcarea organismului cu grăsimi neesenţiale cu aport caloric însemnat. Acizii esenţiali EPA şi DHA sunt cheia bunei funcţionări a organismului uman. Este demonstrat ştiinţific faptul că speranţa de viaţă a unui om este direct proporţională cu cantitatea de EPA şi DHA consumate în timpul vieţii. Seleniul este un microelement esenţial care joacă un rol crucial în sistemul de protecţie antioxidant al organismului uman. Este elementul cheie în compoziţia unei enzime care protejează împotriva radicalilor liberi, ce pătrund în organism direct din mediul înconjurător sau prin intermediul alimentelor.

 

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile și se găseşte sub formă de amestec de tocoferoli în alune și nuci. Cel mai activ dintre tocoferoli este D-α tocoferolul.

Efecte adjuvante ale capsulelor de vitamina E-100:

antioxidant puternic – protejează membranele celulare împotriva distrugerii provocate de radicalii

liberi, jucând un rol important în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă;

cardioprotector – reduce efectul nociv al colesterolului LDL „rău” şi împiedică formarea cheagurilor de sânge;

imunostimulator – stimulează imunitatea celulară, scăzând riscul diferitelor infecţii;

rol important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor şi în echilibrul hidroelectrolitic;

încetineşte procesul îmbătrânirii prin accelerarea regenerării celulelor;

protejează împotriva toxinelor din fumul de ţigară;