Acasa

Inapoi

Profilaxia bolilor hepatice

Originea bolilor de ficat este legată de virusurile hepatice. În vederea evitării și reducerii riscurilor de contactare a acestor boli trebuie să ne protejăm de virusurile hepatice și să adoptăm un stil de viață cât mai sănătos. Respectarea unor reguli simple de igienă și protecție reprezintă un prim pas în prevenirea afecțiiunilor de ordin hepatic și a complicațiilor ce pot apărea ulterior. 
Monitorizarea ficatului și a stării generale de sănătate prin vizite regulate la medicul specialist și efectuarea analizelor medicale de specialitate sunt la fel de importante.


Evitați consumul excesiv de alcool, alimentele bogate în grăsimi, mâncărurile semi-preparate și fast-food. Controlați-vă greutatea, întrucât obezitatea, la fel ca și diabetul zaharat, pot cauza o afecțiune răspândită a ficatului - steatoza hepatică sau ficatul gras, care reprezintă o acumulare de grăsimi în celulele sale.

Limitați expunerea la medii toxice, spălați-vă des pe mâini și protejați-vă împotriva virusurilor hepatice: contact sexual protejat, evitarea tatuajelor și piercing-ului, excluderea drogurilor (ace contaminate). Există vaccine contra hepatitelor care trebuie făcute din timp.

 

Organismul uman vine permanent în contact cu agenţi nocivi care sunt neutralizaţi în ficat. Excesul de alcool, medicamentele, fumul de ţigară sau chiar o cură solară puternică afectează serios capacitatea ficatului de a neutraliza aceste toxine. Efectele cumulate ale acestor agresiuni complexe pot conduce, în timp, la afecţiuni hepatice grave: încărcare cu grăsimi a ficatului şi ciroză. ES-LIVER 100 este un supliment hepatoprotector şi hepatoregenerator foarte eficient. În compoziţia lui intră extracte vegetale, vitamine, oligominerale esenţiale şi aminoacizi sub formă superactivă, de exemplu S-Adenozil metionina (SAME), despre care s-a demonstrat prin teste clinice efectuate în SUA că este singurul compus cunoscut care are capacitatea de a regenera ficatul cirozat. Acidul linoleic conjugat (CLA) este componenta principală a membranei celulare hepatice şi ajută la refacerea acesteia. Principala diferenţă între Es-Liver 100 şi alte suplimente hepatoactive este că acest produs pe lângă efectul protector are şi efect HEPATOREGENERATOR, astfel: elimină grăsimile acumulate în ficat, activează celula hepatică, regenerează ficatul cirozat.

Recomandări:

profilactic, ca și hepatoprotector și regenerator, ca urmare a unei alimentații haotice, bogate în alimente prăjite sau procesate și cu aditivi chimici, grăsimi hidrogenate, dulciuri și produse de patiserie, alimente foarte sărate;

în afecțiuni hepatice: hepatita acută și cronică, steatoză (ficat gras), ciroză, diskinezie biliară;

expuneri la radiaţii, după tratamentele cu chimioterapie;

eliminarea metalelor grele (Pb);

în cazurile de otrăvire cu substanțe chimice;

în curele de slăbire, pentru detoxifiere și digestie optimă;

nivel crescut al colesterolului;

hipotiroidism.

Produsul este recomandat în cazuri de afecţiune hepatică severă, dar este foarte util şi în profilaxie.

 

POLENUL are un efect benefic asupra organismului uman. Împreună cu mierea, polenul este considerat un produs alimentar complet care conţine 22 de nutrienţi: aminoacizi (metionină, valină, cistină, glutamină etc.), vitamina A, B1, B2, B5, C, D, E, lecitină, minerale indispensabile precum fierul, magneziul, enzime, flavonoizi, substanţe antibiotice, grăsimi, carbohidraţi (30%-45%).

Efecte adjuvante:

puternic energizant şi fortificator al organismului;

înlătură surmenajul fizic şi intelectual;

reduce nervozitatea, iritabilitatea, redă calmul;

combate anorexia, mărind pofta de mâncare;

accelerează funcţiile ficatului şi ajută implicit la detoxifierea organismului;

dizolvă calculii biliari;

reglează funcţiile gastrointestinale, fiind eficient în constipaţie;

întăreşte sistemul imunitar;

depurativ, diuretic.

 

SPIRULINA face parte din categoria algelor verzi-albastre şi se remarcă printr-o valoare nutriţională de excepţie. Conţinutul ridicat de proteine (peste 60% din masa uscată), oligominerale şi acizi graşi esenţiali, îi conferă proprietăţi terapeutice naturale. Efectele sale benefice sunt descrise în literatura de specialitate astfel:

cel mai eficient hepatoprotector natural, capabil de regenerarea ficatului afectat de consumul

excesiv de alcool;

stimulează şi reglează producţia de insulină şi hormoni tiroidieni;

are efect hipolipemiant şi hipocolesterolemiant;

reglează procesele digestive şi reduce pofta de mâncare.