Acasa

Inapoi

Profilaxia bolilor tumorale

Tumoarea reprezintă masa de țesut nou format care se dezvoltă într-un organism prin înmulțirea exagerată, patologică a unor celule. Practic, tumorile pot fi maligne (de natură gravă, în general tumoare canceroasă) sau beningne (lipsite de gravitate). Tumoarea canceroasă crește prin înmulțirea anarhică a celulelor bolnave, invadând țesuturi învecinate vaselor de sânge, vaselor limfatice și teaca nervilor. Metastaza reprezintă apariția la distanță de tumoarea inițială a altei tumori similare. Trasmiterea la distanta, în organism, se face prin sânge, limfă și nervi. Orice tumoare benignă, netratată la timp și corect, poate fi considerată ca o stare precanceroasă.

Numeroase plante sunt recunoscute pentru efectele lor favorabile în ceea ce privește prevenirea sau tratarea bolilor canceroase, datorită principalelor componente biochimice: flavonoidele, carotenoizi, terpenele din uleiurile eterice, beta-carotenul, vitaminele antioxidante C, E, A, sărurile minerale sau sesquiterpenoidele lactonice.

Plante recomandate în profilaxia bolilor tumorale sunt albăstrele, aloe, anasonul, angelica, anghinarea, ardeiul, arnica, arginina, armurariu, bănuții, brânca ursului, brândușa de toamnă, brusturele, busuiocul, cafeaua, castanul sălbatic, cătina, ceaiul chinezesc, ceaiul verde, ceapa, chimionul, cimbrul, coada calului, coada șoricelului, dovleacul, echinacea, fructele de pădure, gălbenelele, ghimbirul, ginko, ginsengul rusesc, hreanul, menta, morcovii, pedicuța, rostopasca, rozmarinul, salcia, secara, sfecla roșie, strugurii, tătăneasa, turmenicul, urzica, usturoiul etc.

Alături de acestea, recomandăm utilizarea unor suplimente alimentare precum Tumolit, Bioseleniu + Vitamina C, Brusturele sau Vitamina E-100.

 

TUMOLIT se bazează pe o descoperire ştiinţifică de excepţie, acţionând prin întărirea sistemului specific de autoapărare a organismului împotriva celulelor canceroase. În organismul uman apar din când în când celule alterate, care în cazul în care ar prolifera haotic ar duce la apariţia formaţiunilor tumorale. Cercetări ştiinţifice recente au demonstrat existenţa unui sistem de autoapărare specific, care luptă împotriva acestor celule canceroase. Prin cercetări susţinute s-au identificat şi nutrienţii esenţiali ai căror aport zilnic asigură funcţionarea acestui sistem de auotoapărare. Pe baza acestor cercetări s-a alcătuit amestecul de nutrienţi din capsulele de TUMOLIT, menit să stimuleze mecanismul de apărare antitumoral. Acest amestec evidenţiază precoce apariţia celulelor tumorale, declanşând distrugerea lor. Un avantaj apreciabil al capsulei TUMOLIT este că nu conţine substanţe străine organismului uman, deci nu are niciun efect secundar nedorit. TUMOLIT este un produs care, prin efectul său preventiv, intervine în apărarea generală a organismului şi contracarează atacurile permanente ale celulelor tumorale. Consumul produsului TUMOLIT este recomandat tuturor, dar în special persoanelor la care mecanismul de autoapărare poate fi slăbit datorită unor boli, fumat, consum excesiv de alcool, expunere la radiaţii radioactive, stres, cură de slăbire sau cu antecendente familiale privind apariţia cancerului. Compoziție: L-arginină, vitamina C, L-fenilalanină, L-histidină, D,L-metionină, acid malic, L- triptofan, adenină, L-tirozină, vitamina B6, vitamina B2, biotină, fier, zinc, magneziu, mangan, cupru, molibden, vanadiu, nichel, bor, fluor, cobalt.

 

Seleniul este un microelement esențial în multe reacții chimice din organism, fiind încorporat în mai mult de 20 proteine. Este clasat printre nutrienții cei mai importanți în lupta împotriva cancerului.Carența de seleniu a fost asociată cu oboseala, cu dereglările de creștere, cu nivelul ridicat al colesterolului, infecții, insuficiență pancreatică, sterilitate și boli cardiovasculare.

Efecte adjuvante ale capsulelor de BIOSELENIU + VITAMINA C:

ca antioxidant, apără membranele celulare, inhibă oxidarea grăsimilor și este un component important al enzimei antioxidante glutation peroxidază, care captează peroxidul de hidrogen (substanță periculoasă);

ajută la producerea anticorpilor, influențând pozitiv activitatea sistemului imunitar;

previne formarea multor tipuri de tumori;

stimulează activitatea mușchiului cardiac;

reduce vâscozitatea sângelui, formarea de cheaguri și crește raportul colesterolului HDL (bun), față de cel al colesterolului LDL (rău);

influențează benefic funcționarea glandei tiroide, prin activarea hormonului tiroidian T4;

ameliorează bufeurile (valurile de căldură) la femei;

 

Medicina populară utilizează BRUSTURELE de secole ca ”purificator al sângelui” pentru menținerea sănătății și a unui aspect atrăgător al pielii și părului. Această plantă este recunoscută pentru efectele sale detoxifiante puternice și de durată, de unde și o gamă largă de indicații, de la toxiinfecțiile alimentare, boli de piele sau reumatism, la tulburările glandelor sau de metabolism. Pe termen lung are efecte benefice asupra activității rinichilor, ficatului și a vezicii biliare, în prevenirea diabetului, afecțiunilor tumorale benigne și a cancerului.

 

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile și se găseşte sub formă de amestec de tocoferoli în alune și nuci. Cel mai activ dintre tocoferoli este D-α tocoferolul.

Vitamina E-100 este un antioxidant puternic care protejează membranele celulare împotriva distrugerii provocate de radicalii liberi, jucând un rol important în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă, fiind de asemenea un cardioprotector (reduce efectul nociv al colesterolului LDL „rău” şi împiedică formarea cheagurilor de sânge) și imunostimulator – stimulează imunitatea celulară, scăzând riscul diferitelor infecţii.