Acasa

Inapoi

Profilaxia infarctului miocardic

Infarctul miocardic este alterarea unui perete cardiac de origine ischemică, constând în necroză miocardică, evoluând ulterior spre scleroză (cicatrizuare).
Clinic, de obicei, se manifestă printr-o criză de angină pectorală extrem de intensă, dar de multe ori semnele clinice pot fi şi discrete.
Tensiunea arterială mare şi nivelul crescut de colesterol din sânge, sunt factori de risc care deseori duc la infarct miocardic.
Din cauza aterosclerozei, diametrul interior al arterelor scade treptat. Când calibrul ajunge sub o anumită limită sau se obturează complet, zona miocardului neirigată se necrozează.


Vitamina E, prin efectul antioxidant, împiedică formarea depunerilor de colesterol pe peretele interior al arterelor. Vitamina C asigură elasticitatea pereţilor arteriali. EVENING PRIMROSE conţine ulei de luminiţa nopţii şi vitamina E. Consumând de trei ori pe zi câte o capsulă, vă asiguraţi cantitatea de antioxidant necesară organismului.


Un blocant foarte eficient de radicali liberi este capsula de CEAI VERDE, care este puternic antioxidant şi imunoactivator. Se ia o capsulă pe zi cu mult lichid, înainte de masă – această doză corespunde unei cantităţi de 1,5 litri de ceai verde.


Efect de protector asupra întregului aparat cardiovascular, îl are ULEIUL DE DOVLEAC CU BETA-CAROTEN, produs din care se utilizează 2 linguri pe zi. De menţionat este faptul că beta-carotenoidele sunt antioxidanţi eficienţi şi sunt benefice în bolile cu insuficienţă cardiacă cu edem.


ULEIUL DE IN OMEGA – 3 conţine acizi graşi nesaturaţi, care scad nivelul colesterolului din sânge şi astfel reduc posibilitatea obturării prin depunere a arterelor coronariene. Efect asemănător îl au şi capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3.
Exerciţiul fizic cotidian, alimentaţia echilibrată (din care să lipsească grăsimile), renunţarea la fumat, consumul de 1-2 pahare de vin roşu pe zi, reduc riscul producerii infarctului miocardic.