Acasa

Inapoi

Profilaxia trombozelor

Tromboza reprezintă un fenomen patologic care constă în formarea unui trombus (cheag sangvin, format din fibrină, din globule albe și din plachete) într-o arteră sau într-o venă.

Ca și tipologie, putem vorbi despre mai multe feluri de tromboze:

  • tromboza unei artere

  • tromboza unei vene

  • tromboza unei artere cu destinație cerebrală

 

În general trombozele apar ca urmare a unei probleme de circulație a sângelui sau ca urmare a modificării hemostazei care poate cauza hipercoagularea sângelui. Sarcina, perioada care urmează unei intervenții chirurgicale, contraceptivele orale sau tabagismul pot fi factori favorizanți. Trombozele sunt deosebit de periculoase, în primul rând pentru că pot provoca moartea bolnavului (prin infarct al miocardului) sau alte probleme grave precum flebita, colita ischemică, ischemie intestinală, accidente vasculare cerebrale etc.

În tratamentul preventiv sau curativ al trombozelor se utilizează în general medicamente prescrise de medic, dar și suplimentele alimentare Ginkgo Plus sau Garlicaps sunt utile în profilaxia trombozelor.

Capsulele cu extract de Ginkgo Biloba, Passionflower și Păducel - GINKGO PLUS reprezintă o combinație combinaţie unică din trei plante medicinale cu conţinut ridicat şi diversificat de flavonoizi. Cele mai importante efecte ale flavonoizilor sunt optimizarea funcţiilor cerebrale (mai ales capacitatea de memorare), efectul antitrombic şi normalizarea tensiunii arteriale, întărirea capacităţii de contracţie a muşchilor inimii, foarte eficienţi în tratamentul tulburărilor de auz (ţiuit în urechi). Datorită faptului că îmbunătăţesc circulaţia sangvină, flavonoizii întârzie simptomele ce apar odată cu îmbătrânirea.

 

Capsulele GARLICAPS conțin extract de usturoi, unul dintre cele mai valoroase alimente, o plantă cu multiple calităţi terapeutice. Conţine peste 200 de substanţe biologic active: vitamine, minerale importante precum magneziul, fosforul, manganul, cuprul şi fierul.

Efecte şi avantaje:

menţinerea unei tensiuni arteriale normale, datorate componentei sale metil-alil-trisulfida;

reglează nivelul colesterolului, fiind util în prevenirea şi tratarea aterosclerozei;

acţiune anticoagulantă, fiind deosebit de important pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale;

îmbunătăţeşte fluxul sanguin la nivelul membrelor inferioare, fiind recomandat în claudicaţia intermitentă (arterită);

puternic efect antibiotic, fiind eficient în tratarea infecţiilor gâtului, amigdalite, infecţii streptococice, otite medii;

eficient antiviral împotriva ambelor tipuri de virusuri herpetice (facial şi genital) şi a virusului gripal;

efect antimicotic asupra micozei piciorului (picior de atlet), candidoze repetate şi micoze vaginale;

eficient în eliminarea viermilor intestinali (limbrici şi oxiuri).