Acasa

Inapoi

Profilaxia varicelor

Peste o treime din femeile cu vârsta de peste 25 de ani sunt afectate de probleme ale circulației, în special la membrele inferioare. În majoritatea cazurilor, aceste probleme au legătură cu varicele, maladii venoase care afectează sistemul venos. Persoanele predispuse pot avea pe de-o parte antecedente familiale sau un anumit profil endocrin, dar și gravidele pot fi afectate de această maladie.

Profilaxia constă în respectarea unor indicaţii igienice de comportament (băi călduţe la picioare, folosirea unor bureţi mai aspri la baie pentru activarea circulaţiei la nivelul membrelor, evitarea creşterii în greutate, practicarea unor sporturi), tratament medical venotrop.

 

Persoanele predispuse la apariția varicelor trebuie să practice sporturi precum înot, jogging sau aerobic, sunt sfătuite să renunțe la activități solicitante, să poarte ciorapi elastici etc. Femeile care suferă de varice nu au voie să poarte tocuri mai mari de 5 cm.

În cazul în care varicele apar o dată cu sarcina, se recomandă evitarea dușurilor prea reci sau din contră, prea fierbinți, precum și fumatul, alcoolul și în unele cazuri și cafeaua. Lipsa de mișcare poate duce la stagnarea sângelui în vene, agravându-se astfel boala, tocmai din acest motiv se recomandă activitate fizică: mers pe jos, cu bicicleta, practicarea unui sport. Pentru picioarele obosite este indicată efectuarea de băi cu apă sărată. În cazul în care cei care prezintă varice sunt persoane supraponderale, se impune de urgență o cură de slăbire, includerea în dieta zilnică a fructelor și legumelor și o mai bună hidratare.

 

Pe lângă tratamentul medicamentos, chirurgical sau scleroterapia venulelor, starea bolnavilor poate fi ameliorată și cu ajutorul unor suplimente alimentare precum CELULIT STOP, GINKGO PLUS sau PEDIRELAX.

 

CELULIT STOP este un produs 100 % natural, care se bazează pe combinarea ştiinţifică a două plante medicinale cu efect venotonic şi anticelulitic. Eficacitatea deosebită constă în folosirea unor superconcentrate din aceste plante, care au fost obţinute prin tehnologii de extracţie de ultimă generaţie. Centella asiatica este o plantă medicinală din Orientul Îndepărtat cu efect clinic dovedit de stimulare a sintezei colagenului în fibroblastul pielii umane şi, prin aceasta, înlătură celulita şi stopează formarea ridurilor. Extractul din seminţe de Castan sălbatic are efect protector asupra pereţilor vaselor sanguine înlăturând formarea vergeturilor. Efectul protector se manifestă şi prin reducerea tendinţei de formare a varicelor şi de umflare a picioarelor.

 

GINKGO PLUS, adică capsulele cu extract de Ginkgo Biloba, Passionflower și Păducel reprezintă combinaţie unică din trei plante medicinale cu conţinut ridicat şi diversificat de flavonoizi. Cele mai importante efecte ale flavonoizilor sunt:

optimizarea funcţiilor cerebrale (mai ales capacitatea de memorare);

efectul antitrombic şi normalizarea tensiunii arteriale;

întărirea capacităţii de contracţie a muşchilor inimii;

foarte eficienţi în tratamentul tulburărilor de auz (ţiuit în urechi);

Datorită faptului că îmbunătăţesc circulaţia sangvină, flavonoizii întârzie simptomele ce apar odată cu îmbătrânirea.

 

Gelul relaxant pentru picioare PEDIRELAX hrăneşte şi regenerează pielea datorită conţinutului ridicat de principii active; se poate utiliza cu efect benefic în reumatism cronic, în tratamentul contuziilor, dureri musculare, a rănilor, arsurilor şi hematoamelor; vasoconstrictoare, măreşte viteza de circulaţie a sângelui, având totodată şi un efect sedativ, liniştitor; prin efectul homeopatic dovedit, ajută la tratarea picioarelor obosite, încheieturilor dureroase şi umflate; este foarte util sportivilor, pentru calmarea şi tratarea durerilor cauzate de lovituri şi efort muscular susţinut.

Mod de utilizare: se aplică prin masaj uşor pe întreaga suprafaţă a picioarelor obosite, inflamate şi dureroase; în scurt timp se constată o relaxare profundă a “picioarelor grele”; tratamentul zilnic poate preveni formarea varicelor.