Acasa

Inapoi

Protejarea vaselor sanguine

Arborele vascular este alcătuit din artere, vene și capilare, acestea fiind cunoscute sub denumirea de vasele sanguine. Vasele de sânge se prezintă asemenea unei structuri tubulare, cu lumen şi perete stratificat, alcătuit din 3 straturi concentrice. Grăsimile, proteinele, glucidele, vitaminele şi mineralele reprezintă sursa activă de nutrimente necesare vieţii. Colesterolul face parte, alături de trigliceride, din marea clasă a lipidelor. El este indispensabil pentru viaţa celulelor, contribuie la buna funcţionare a glandelor suprarenale, genitale, precum şi la formarea sărurilor biliare. Există însă două tipuri de colesterol: LDL - numit şi colesterol rău şi HDL - numit colesterol bun.


LDL, supranumit şi colestrolul „rău”, transportă colesterolul „fabricat” în ficat şi îl transportă la celule care au nevoie de el. Atunci când este în exces, acesta se depune pe pereţii vaselor de sânge şi produce arteroscleroza.

HDL este colesterolul „bun”, cel care transportă colesterolul din diverse părţi ale organismului înapoi in ficat, ceea ce duce la înlăturarea lui din corp şi deci la protejarea vaselor de sânge. Datorită unei alimentaţii defectoase, a stresului şi a predispoziţiei moştenite, metabolismul lipidic se dereglează şi se formează mai mult colesterol şi trigliceride care, treptat, încep să se depună pe pereţii vaselor de sânge, ceea ce duce la îngroşarea pereţilor vaselor de sânge (ateroscleroza) şi la creşterea riscului de îmbolnăviri cardiovasculare.

 

Asociat cu alimentaţia greşită, stres, fumat și sedentarism, nivelul colestertolului crește. Din contră, în momentul în care încheiem o activitate fizică solicitantă, în cazul bolilor de ficat, anemiei, pneumoniei, tuberculozei sau după tratamente cu antibiotice își poate face apariția hipertensiunea arterială. Netratată,aceasta poate conduce la boli precum cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, stenoze.

Pentru protejarea vaselor sanguine recomandăm consumarea unor suplimente alimentare precum GARLICAPS, GINKGO PLUS sau VITAMINA E-100.

 

Usturoiul, unul dintre cele mai valoroase alimente, este o plantă cu multiple calităţi terapeutice. Conţine peste 200 de substanţe biologic active: vitamine, minerale importante precum magneziul, fosforul, manganul, cuprul şi fierul.
Efecte şi avantajele GARLICAPS:

menţinerea unei tensiuni arteriale normale, datorate componentei sale metil-alil-trisulfida;

reglează nivelul colesterolului, fiind util în prevenirea şi tratarea aterosclerozei;

acţiune anticoagulantă, fiind deosebit de important pentru prevenirea accidentelor vasculare

cerebrale;

îmbunătăţeşte fluxul sanguin la nivelul membrelor inferioare, fiind recomandat în claudicaţia

intermitentă (arterită);

 

Capsulele GINKGO PLUS reprezintă o combinaţie unică din trei plante medicinale cu conţinut ridicat şi diversificat de flavonoizi. Cele mai importante efecte ale flavonoizilor sunt optimizarea funcţiilor cerebrale (mai ales capacitatea de memorare), efectul antitrombic şi normalizarea tensiunii arteriale, întărirea capacităţii de contracţie a muşchilor inimii. Datorită faptului că îmbunătăţesc circulaţia sangvină, flavonoizii întârzie simptomele ce apar odată cu îmbătrânirea.

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile și se găseşte sub formă de amestec de tocoferoli în alune și nuci. Cel mai activ dintre tocoferoli este D-α tocoferolul.

Efecte adjuvanteale VITAMINEI E-100:

antioxidant puternic – protejează membranele celulare împotriva distrugerii provocate de radicalii liberi, jucând un rol important în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă;

cardioprotector – reduce efectul nociv al colesterolului LDL „rău” şi împiedică formarea cheagurilor de sânge;

încetineşte procesul îmbătrânirii prin accelerarea regenerării celulelor.