Acasa

Inapoi

Psoriazisul

Psoriazisul este o dermatoză benignă, adesea familială, cu evoluţie cronică. Se caracterizează prin leziuni eritemato-scuamoase constituite din plăci bine delimitate, acoperite de scuame groase, albe şi sidefii, care se elimină prin grataj, lăsând să apară o suprafaţă cutanată lucioasă şi sângerândă. Leziunile apar îndeosebi la coate, genunchi, pielea păroasă a capului, dar pot acoperi orice porţiune a corpului. Este rebel la tratament, se poate complica cu artropatii (reumatism psoriazic) şi se poate generaliza. Evoluţia se produce prin pusee care se declanşează adesea în tot cursul vieţii.


Suplimentele alimentare pot ameliora starea bolnavului, pot avea ca rezultat rărirea frecvenţei de apariţie a simptomelor.


Deoarece s-a dovedit că în organismul bolnavilor de psoriazis nivelul acizilor esenţiali omega-3 este mic, se impune consumarea unei linguri pe zi din ULEIUL DE IN OMEGA – 3. Aceşti acizi graşi nesaturaţi împiedică producerea acidului arachidonic, care are efect inflamator. Efect benefic îl au şi capsulele cu ulei de peşte OMEGA-3 (doza zilnică este de 3x1 capsule).


În tratament un rol important îl are vitamina E, care este un puternic antioxidant. Se recomandă ingerarea de trei ori pe zi a unei capsule din extractul de luminiţa nopţii EVENING PRIMROSE.


ULEIUL DE CĂTINĂ, de asemenea are efect bun în tratamentul bolii. Se vor ingera câte 20 de picături de trei ori pe zi. Capsulele cu ULEI DE CĂTINĂ ŞI COENZIMA Q10 reprezintă o compoziţie fericită pentru a asigura desfăşurarea normală a proceselor biochimice din organism.


Pentru hidratarea pielii şi reducerea senzaţiei de mâncărime se poate utiliza BALSAM CU PROPOLIS, care are efect cicatrizant, antiseptic şi emolient.
Tratamentul eficient al psoriazei constă în administrarea de 3x1-2 capsule /zi de PSORISTOP combinat cu utilizarea de două ori pe zi a PSORISTOP CREMĂ.

Capsulele conţin elemente nutritive care au efect benefic asupra persoanelor afectate de această boală. Suplimentarea dietei zilnice cu Psoristop asigură menţinerea sănătăţii pielii, iar componentele bioactive ale cremei înlătură aspectul inestetic al pielii şi calmează pruritul.
Expunerea la razele solare nu este indicată. Aerul uscat din încăperi poate declanşa reapariţia bolii. Se recomandă consumul produselor din peşte oceanic şi renunţarea la fumat.