Acasa

Inapoi

Răni ușoare

Loviturile, căzăturile sau tăieturi provocate de diverse obiecte ascuțite sunt răni care pot surveni în orice moment al zilei. În perioada copilăriei, cei mici sunt deseori predispuși la accidentare în special în zona capului, a coatelor și a genunchilor, în majoritatea cazurilor alegându-se cu „semne de bună purtare”. Aceste mici răni sunt de obicei însoțite de sângerare, astfel riscul de infectare este extrem de ridicat deoarece la nivelul pielii se găsesc peste 200 de tipuri de germeni care provoacă infecții cutanate.

Apa, săpunul dezinfectant precum și soluțiile dezinfectante se folosesc în general în tratarea micilor răni, curățarea zgârieturilor adânci sau a juliturilor.

 

Propolisul este un produs apicol cu cele mai active substanţe din punct de vedere biologic; propolisul are acţiune antibacteriană, antimicotică, antivirală, antioxidantă şi anestezică.

Efectele BALSAMULUI CU PROPOLIS:

stimulează procesul de regenerare a pielii, având un efect cicatrizant asupra rănilor şi întârziind

procesul de fotoîmbătrânire a pielii şi apariţiei ridurilor datorate radiaţiilor UV;

ajută la protecţia stratului hidrolipidic, redând pielii pH-ul natural;

acţiune emolientă pentru o piele aspră, crăpată şi deshidratată;

acţiune antioxidantă de neutralizare a radicalilor liberi ce distrug fibrele de colagen şi duc la

apariţia ridurilor.

 

Acțiunea sprayului PROPOLIS CU GĂLBENELE combină efectele tămăduitoare al propolisului şi al extractului de gălbenele; are efecte antiinflamatoare, cicatrizante şi regeneratoare asupra tegumentului; este un produs dezvoltat în Laboratoarele Transvital Cosmetics pentru tratamentul şi întreţinerea pielii inflamate, rănite, deshidratate.

 

ULEIUL DE CĂTINĂ este recunoscut pentru efectul său profilactic în menţinerea sănătăţii, iar utilizat extern este un excelent epitelizant al rănilor. Utilizare: pentru prevenirea infecţiilor şi menţinerea sănătăţii, mai ales primăvara şi în perioadele de convalescenţă; extern se utilizează pentru tratamentul pielii afectate de radiaţii solare sau raze X precum şi vindecarea diferitelor răni.

 

BALSAM CU EXTRACT DE GĂLBENELE conţine extract din flori de gălbenele (Calendula officinalis), un component recunoscut pentru efectul său benefic asupra pielii aspre, crăpate sau rănite. Balsamul se va întinde pe piele în strat subţire şi se masează până la absorbţie completă.

 

BALSAM CU BITTER SUEDEZ este un produs natural este obținut după o metodă originală experimentată de-a lungul secolelor în Alpii Tirolezi, din cele mai preţioase plante medicinale cunoscute, utilizate în medicina populară.
Efecte adjuvante:

înlătură durerile reumatice;

decongestionează hemoroizii;

vindecă cicatricile rămase după intervenții chirurgicale;

vindecă toate rănile rezultate din înţepături sau loviri;

util în arsuri de orice natură precum şi pentru mâini şi picioare îngheţate;

înlătură durerile cauzate de entorse şi luxaţii.

Balsamul se întinde în strat subţire pe suprafața de piele afectată şi se masează ușor; după uscare se obține o peliculă puțin colorată care asigură absorbția de principii active în piele; operația se repetă cel puțin de două ori pe zi.