Acasa

Inapoi

Resorbția hematoamelor

Hematomul reprezintă o colecție de sânge într-un orgam sau într-un țesut, apăruta în urma unei hemoragii. Are aproape întotdeauna drept cauză un traumatism. În majoritatea cazurilor hematomul regresează spontan. Se prezintă sub forma unor vânătăi sau echimoze, dar se pot dezvolta de asemenea în organ. Eliminarea sângelui se poate face fie printr-o incizie chirurgicală fie prin puncție, dar acest lucru este indicat doar în cazul hematoamelor de dimensiuni mari sau medii. Hematomul nu trebuie confundat cu hemangiomul, o tumoră a celulelor endoteliale, care capitonează vasele sangvine și apare cel mai des la nou născuți, regresând în aproximativ 10-20 de zile.

Pentru resorbția hematoamelor recomandăm uleiul de cătină și balsamul cu tătăneasă.

 

BALSAM CU EXTRACT DE TĂTĂNEASĂ este un extract de pulbere de tătăneasă (Symphitum officinale), având efect benefic asupra epidermei; poate fi folosit cu succes în tratarea fracturilor, entorselor, rănilor, inflamațiilor tendoanelor și în resorbția hematoamelor. Balsamul se va întinde pe piele în strat subțire și se masează până la absorbția completă.

 

ULEIUL DE CĂTINĂ este recunoscut pentru efectul său profilactic în menţinerea sănătăţii, iar utilizat extern este un excelent epitelizant al rănilor. Utilizare: pentru prevenirea infecţiilor şi menţinerea sănătăţii, mai ales primăvara şi în perioadele de convalescenţă; extern se utilizează pentru tratamentul pielii afectate de radiaţii solare sau raze X precum şi vindecarea diferitelor răni.