Acasa

Inapoi

Riduri

 

Femeile știu cel mai bine cât sunt de neplăcute ridurile, care se înmulțesc de la an la an, pe măsură ce îmbătrânim. Ridurile reprezintă o cută, îndoire a pielii. Există riduri fine, de suprafață și riduri profunde. Tratamentele antirid atât de populare în ultimii ani, se adresează primei categorii, ridurile profunde necesitând în majoritatea cazurilor tratament chirurgical.

Ridurile rezultă în urma procesului natural de îmbătrânire al pielii, dar pot fi și temporare, cauzate de șederea prelungită în apă. În acest caz, stratul exterior al pielii devine saturat cu apă și se dilată. Celulele epidermei se subțiază o dată cu trecerea timpului și aderă mai puțin între ele. Astfel, pielea se subțiază, producându-se fisuri în bariera protectoare de sebum, care permit deshidratarea și uscarea pielii. Îmbătrânirea dermei înseamnă scăderea producției de colagen și fibre de elastină, făcându-și apariția pielea lăsată.

 

Expunerea la razele ultraviolete este răspunzătoare pentru 90% din semnele îmbătrânirii premature. Indiferent că vorbim de expunerea la soare sau de solare, agresarea pielii de către razele UVA și UVB este la fel de nocivă. Poluarea, fumatul și expunerea la razele ultraviolete se numără printre factorii ce inițiază efectul radicalilor liberi, dăunători pentru funcționarea celulară, aceștia alterând materialul genetic.

Vitamina C, Acidul hialuronic, Acizi alfa hidroxi (AHA) și Antioxidanții sunt cele mai eficiente arme împotriva ridurilor, însă nu trebuie să uităm nici de procedurile chirurgicale (refacerea suprafetei pielii cu laser – Resurfacing, refacerea suprafetei pielii cu laser non-ablativ, liftingul facial) recomandate doar în cazuri extreme.

Procedurile cosmetice antirid (precum peelingul chimic, dermabraziunea, injecțiile cu Botox) sunt la mare căutare printre starurile de cinema și televiziune, însă specialiștii recomandă apelarea la aceste mijloace de înfrumusețare doar după vârsta de 45 de ani. Remedii naturale antiriduri cuprind masajul facial care relaxează mușchii feței și stimulează circulația sângelui, ajutând de asemenea la menținerea elasticității pielii. Dieta este de asemenea importantă în evitarea apariției ridurilor, alături de o bună hidratare a organismului.

 

Uleiul extras din NUCILE DE MACADAMIA reprezintă o sursă bogată de acid palmitoleic, o grăsime mononesaturată de tip omega-7, foarte asemănătoare cu sebumul secretat de piele. Datorită compoziţiei sale complexe, uleiul de macadamia se utilizează în special pentru îngrijirea pielii uscate, ridate, îmbătrânite, pentru fortifierea părului uscat şi deteriorat.

Proprietăţi: regenerant, hidratant, nutritiv, emolient natural, ajută pielea să-şi menţină supleţea;, penetrant, se absoarbe uşor în piele şi în firele de păr, reechilibrant al tenului mixt şi gras, catifelant, antioxidant, bun protector şi filtrant al razelor UV, atenuează vergeturile, cicatricile, rănile uşoare şi cele provenite din arsurile solare.

 

Arganul este unul dintre cei mai vechi copaci din lume şi creşte doar în sudul Marocului lângă oraşul Essaouira. Berberii din zonă îl denumesc “copacul vieţii”. ULEIUL DE ARGAN obţinut prin presarea la rece a seminţelor, conţine substanţe deosebit de valoroase pentru organismul uman. Preţul acestui ulei este cotat la fel ca şi aurul pe piaţa Marocană. Se foloseşte în stare pură sau în tratamente cosmetice, în compoziţia unor creme, în tratarea unghiilor exfoliate cât şi în tratamentul părului degradat sau vopsit. 

Proprietăţi: puternic efect anti-rid, previne îmbătrânirea pielii şi regenerează tenul, revitalizează tenul obosit, hrăneşte pielea uscată, bun remediu pentru un păr degradat şi uscat, întăreşte unghiile casante, recomandat femeilor însărcinate în prevenirea vergeturilor şi elasticizarea pielii.

 

Vitamina E face parte din categoria vitaminelor liposolubile și se găseşte sub formă de amestec de tocoferoli în alune și nuci. Cel mai activ dintre tocoferoli este D-α tocoferolul. Este un antioxidant puternic – protejează membranele celulare împotriva distrugerii provocate de radicalii, liberi, jucând un rol important în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă. Recomandăm astfel consumul capsulelor de VITAMINA E-100.