Acasa

Inapoi

Spasme musculare

Spasmele musculare pot fi doar neplăceri de scurtă durată sau din contră, ele pot indica probleme grave ale sănătății. În astfel de situații se impune un control medical rapid. Majoritatea acestor spasme sunt cauzate de stres și pot apărea ca rezultat al anxietății. Dacă însă experimentați spasme musculare involuntare de mai multe ori pe zi, pe o perioadă mai lungp de timp, este cazul să vă prezentați la medic.

Mușchii organismului ne coordonează mișcările sub conducerea sistemului nervos. Dacă există o disfuncționalitate în comunicarea dintre fasciculele de fibre nervoase din mușchi și creier, mușchii sau o parte din ei se pot contracta pentru ceva timp, dând senzația de contracție musculară. Această contracție musculară simplă și inofensivă ia forme severe în condiții medicale cronice cum ar fi epilepsie, distrofie musculară, ALS (scleroza laterală amiotrofică sau boala lui Lou Gehrig), precum și alte forme de leziuni ale nervilor din organism.

Prezența scăzută în organism a vitaminelor A,B,C și E ne afectează mușchii, aceștia devenind slăbiți și lipsiți de energie, declanșându-se astfel spasmele musculare. Consumul excesiv de alcool, consumul unor medicamente sau droguri duce de asemenea la funcționarea defectoasă a mușchilor. Alimentația sănătoasă și o viață lipsită de stres sunt practit cele mai la îndemână sfaturi pe care ni le oferă specialiștii, însă, este indicat să consumăm și anumite suplimente alimentare care ne pot ajuta să preîntâmpinăm astfel de probleme.

 

Coralii fosilizați din oceane reprezintă o sursă 100% naturală de elemente minerale cu o biodisponibilitate mărită față de substanțele minerale obișnuite. Pe lângă componentul principal calciul, coralii fosilizați din Marea Caraibelor conțin o cantitate însemnată de siliciu și alte microelemente (Al, Cr, Co, Cu, I, Mn, V, Zn) indispensabile pentru păstrarea sănătății părului și a unghiilor. Acest supliment alimentar conține siliciu suplimentar cu o biodisponibilitate maximă. Siliciul favorizează producția de colagen și cheratină. Vitamina D3 favorizează fixarea acestor minerale în organism. Produsul se recomandă ca o sursă de calciu și siliciu pentru contracararea carențelor și în special pentru revitalizarea părului și a unghiilor degradate, exfoliate, fără luciu natural. Capsulele de CALCIU - SILICIU - D3 se pot utiliza și preventiv în perioade când organismul este suprasolicitat și nevoia de minerale este pronunțată (de exemplu, în perioada alăptării).

Guarana şi Mate sunt două plante din pădurile tropicale amazoniene, folosite de secole de indieni pentru creşterea vitalităţii organismului şi alungarea oboselii. Cele două plante sunt recunoscute pentru efectul lor stimulant asupra sistemului nervos central şi prin accelerarea proceselor de ardere, crescând producţia de energie a organismului.

Suplimentul alimentar GUARANA + MATE conţine un superconcentrat din aceste plante având următoarele efecte:

reduce oboseala;

creşte puterea de concentrare;

creşte energia fizică a organismului;

contribuie la scăderea în greutate prin transformarea depunerilor adipoase în energie.

Neavând efecte secundare, folosirea zilnică a suplimentului este o alternativă excelentă pentru

înlocuirea cafelei.

 

Uleiul obţinut din fructul de cătină se remarcă prin conţinutul ridicat de vitamine şi provitamine, printre care cei mai importanţi sunt carotenoidele. Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulele organismului şi joacă un rol major în transportul energiei necesare la nivel celular. Este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biochimice. Studiile clinice arată că suplimentarea alimentaţiei cu coenzima Q10 creşte capacitatea funcţională a inimii şi reduce considerabil predispoziţia la infarct. De asemenea, s-au obţinut rezultate remarcabile în încetinirea procesului de îmbătrânire şi combaterea obezităţii. Combinaţia UNICĂ DE ULEI DE CĂTINĂ ŞI COENZIMA Q10, creşte biodisponibilitatea compuşilor activi prin sinergism reciproc.

 

Datorită efectului pe care îl au componentele preparatului CARNITINĂ + CROM + VANADIU în metabolismul lipidelor, al zaharurilor și al aminoacizilor, acest supliment alimentar este util atât sportivilor cât și persoanelor care țin cură de slăbire.