Acasa

Inapoi

Sterilitate

 

Sterilitatea sau incapacitatea unui cuplu de a concepe copii este o problemă despre care se poate vorbi abia după doi ani de încercări nereușite de a obține o sarcină. Statistic vorbind, aproximativ 10% din sarcini apar într-un interval de un an de zile de la primul contact sexual dintre parteneri. Vârsta este un factor decisiv în ceea ce privește fertilitatea: rata fecundității este foarte mică după vârsta de 40 de ani, atât la femeie cât și la bărbat.

Cauzele care stau la baza sterilității se stabilesc după un examen medical complet al fiecărui partener dintr-un cuplu, un interogatoriu comun al acestora fiind de asemenea necesar (astfel se pot obține date cronologice privind sterilitatea cuplului, evaluarea vieții sexuale a cuplului și lămurirea antecedentelor medicale și ginecologice). Cauza unei sterilități se cercetează la patru niveluri: sperma, ovulație, căi genitale, feminine și masculine și incompatibilitatea dintre spermă și mediul genital feminin.

Sterilitatea poate fi masculină sau feminină. Cea masculină are cauze diferite: absența spermei, absența spermatozoizilor sau anomanii ale spermei: mai puțin de 30 milioane de spermatozoizi pe mililitru, mai putin de 30% dintre spermatozoizi sunt mobili, respectiv la o ora si la patru ore dupa ejaculare, mai putin de 30% dintre spermatozoizi au forme normale. Sterilitatile masculină prin anomalie a spermei poatet fi compensată prin însămânțarea artificială între parteneri și, uneori prin fecundația in vitro.

Sterilitatea feminină este de cele mai multe ori motivul pentru care un cuplu nu poate concepe copii. Cauze anatomice, biochimice sau fiziologice stau la baza acestui tip de sterilitate.
 Tratamentul în cazul sterilității feminine este fie chirurgical fie medicamentos, in functie de originea sterilității. Pe lângă aceste tratamente se poate apela și remedii naturale, care au întotdeauna o acțiune benefică asupra organismului.

Polenul are un efect benefic asupra organismului uman. Împreună cu mierea, polenul este considerat un produs alimentar complet care conţine 22 de nutrienţi: aminoacizi (metionină, valină, cistină, glutamină etc.), vitamina A, B1, B2, B5, C, D, E, lecitină, minerale indispensabile precum fierul, magneziul, enzime, flavonoizi, substanţe antibiotice, grăsimi, carbohidraţi (30%-45%).

POLENTU GRANULE este un puternic energizant şi fortificator al organismului, înlătură surmenajul fizic şi intelectual, stimulează funcțiile sexuale și este adjuvant în cazuri de infertilitate la bărbaţi.

 

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ este o substanță naturală complexă, produsă de albine, prin concentrarea factorilor esențiali din polen și miere. Conține în cantități însemnate vitaminele A, C, D și E, complexul B, minerale, aminoacizi esențiali, acetilcolină. Are un efect nutritiv valoros regenerând organismul, crește vigoarea și menține integritatea morfofuncțională a sistemului osteo-articular, a ficatului și a pielii. Este un energizant natural care întârzie procesul de îmbătrânire al organismului. Este singura sursă naturală de acid 10-hidroxi decenoic (10-HDA) care întăreşte sistemul imunitar al organismului. În scopuri cosmetice înainte de folosire se amestecă în părți egale cu o cremă hidratantă care se aplică pe ten. Are un puternic efect antirid fiind un regenator natural al pielii.

Suplimentul alimentar HAPPY LADY este destinat femeilor de toate vârstele. Conţine extracte din plante medicinale cu conţinut ridicat de fitoestrogeni, menite să restabilească dezechilibrele hormonale care cauzează disconfortul cunoscut sub numele de Sindrom Premenstrual. La vârste ceva mai înaintate, ajută la reducerea manifestărilor neplăcute ale menopauzei. Produsul se poateu tiliza cu succes şi pentru reducerea nivelului prea ridicat de prolactină din organism. Fitonutrienţii conţinuţi în produs aduc multe alte beneficii sănătăţii precum calmarea dezechilibrelor hormonale asociate cu sindromul premenstrual si cu menopauza.

VITAMINA E face parte din categoria vitaminelor liposolubile și se găseşte sub formă de amestec de tocoferoli în alune și nuci. Cel mai activ dintre tocoferoli este D-α tocoferolul. Este un antioxidant puternic – protejează membranele celulare împotriva distrugerii provocate de radicalii liberi, jucând un rol important în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.