Acasa

Inapoi

Stres psihic

Stresul este o problemă majoră cu care toți ne confruntăm mai devreme sau mai târziu. Sindromulul de adaptare pe care individul îl realizează în urma agresiunilor mediului, ansamblul care cuprinde încordare, tensiune, constrângere, forță, solicitare, tensiune, mobbing este cunoscut sub denumirea de stres. În accepțiunea lui Hans Hugo Bruno Selye stresul este de fapt reacția organismului din punct de vedere morfo-funcțional față de acțiunea unor agenți externi. Aceștia pot fi fizici, chimici, biologici și cel mai des întâlniți – psihici.

Primul stadiu este cel al reacțiilor de alarmă: faza de șoc (hipertensiune și hipotermie), faza de contrașoc, când organismul individului realizează o contracarare a simptomelor din faza de șoc și are la bază răspunsuri de tip endocrin. În următorul stadiu, considerat a fi cel al maturității, organismul își revine la o stare de normalitate, individul având capacitatea de a se adapta la orice tip de stres din mediu. Stadiul al treilea, adică de epuizare aparține bătrâneții, majoritatea resursele adaptative ale organismului fiind epuizate. Stresul psihic, adică suma conflictelor personale sau sociale ale individului care nu-și găsesc soluția pe moment este unul din cele mai nocive tipuri de stres la care o persoană poate fi expusă.

Starea de tensiune, încordare sau disconfort, determinată de agenți afectogeni cu semnificație negativă, stare de frustrare (reprimare) a unor trebuințe, dorințe sau aspirații caracterizează această formă de stres. Agenții stresori psihici sunt stimulii verbali care sunt vehiculați pe căi nervoase la cortex.

 

Situații în care vă puteți expune la stres psihic:

circumstanțe neobișnuite pentru individ care îl surprind pe acesta nepregătit pentru a le face față;

semnificația unui eveniment;

angajarea individului într-o acțiune sau relație exagerată;

contextul social;

modul subiectiv de a percepe solicitările mediului;

subsolicitare / suprasolicitare;

situațiile conflictuale existente în familie, profesie sau la nivel intelectual.

criza de timp și izolarea.

apariția unui obstacol fizic sau psihic în calea unui scop care duce la frustrare.

situații perturbatoare cauzate de agenți fizici (zgomote, vibrații, fluctuații de temperatură).

 

Omul modern este supus în permanenţă stresului cotidian. Responsabilităţile permanente faţă de familie şi serviciu, conflictele, bolile şi traumatismele, problemele financiare, zgomotul şi poluanţiidin mediul existenţial, precum şi stilul de viaţă cu ritm accelerat, constituie factori de stres. Îmbolnăvirile sunt cauzate frecvent de influenţele nocive ale stresului asupra organismului. Ulcerul, ateroscleroza, hipertensiunea, diabetul, stările depresive, scăderea apetitului sexual sunt doar câteva dintre aceste boli. Cele două plante medicinale, care intră în compoziţia HAPPY CAPS, sunt recunoscute pentru efectul lor adaptogen şi relaxant. Magneziul este un element, care joacă un rol crucial în transmiterea impulsului nervos, iar lipsa lui poate să conducă la stări de nervozitate. Această combinație unică de superconcentrate din plante medicinale şi minerale poate transforma o zi mohorâtă de toamnă din viața Dumneavoastră, într-o sclipitoare zi de primăvară.

LĂPTIȘORUL DE MATCĂ este o substanță naturală complexă, produsă de albine, prin concentrarea factorilor esențiali din polen și miere. Conține în cantități însemnate vitaminele A, C, D și E, complexul B, minerale, aminoacizi esențiali, acetilcolină. Are un efect nutritiv valoros regenerând organismul, crește vigoarea și menține integritatea morfofuncțională a sistemului osteo-articular, a ficatului și a pielii. Este un energizant natural care întârzie procesul de îmbătrânire al organismului. Este singura sursă naturală de acid 10-hidroxi decenoic (10-HDA) care întăreşte sistemul imunitar al organismului.

POLENUL are un efect benefic asupra organismului uman. Împreună cu mierea, polenul este considerat un produs alimentar complet care conţine 22 de nutrienţi: aminoacizi (metionină, valină, cistină, glutamină etc.), vitamina A, B1, B2, B5, C, D, E, lecitină, minerale indispensabile precum fierul, magneziul, enzime, flavonoizi, substanţe antibiotice, grăsimi, carbohidraţi (30%-45%).

Lecitina este o sursă excelentă de colină şi inozitol, pe care le conţine sub formă de fosfolipide (fosfaditilcolină, fosfaditilinozitol). Fosfolipidele sunt componente principale ale membranelor celulare (înveliş protector al celulelor), esenţiale pentru buna funcţionare a fiecărei celule din organism. LECITINA FORTE înlătură oboseala psihică.

Complexul de vitamine B este esenţial pentru păstrarea nealterată a funcţiilor creierului, a presiunii arteriale, asigură producţia de energie şi neutralizează homocisteina din organism. Homocisteina rezultă din procesele metabolice şi este un intermediar deosebit de toxic, alterând sistemul cardiovascular. Nivelul său ridicat este direct asociat cu carenţa de vitamine din complexul B. Vitaminele din această clasă sunt solubile în apă, eliminându-se uşor. Organismul uman nu are capacitatea de a le sintetiza, astfel suplimentarea dietei zilnice cu o capsulă de SUPER COMPLEX B fiind extrem de utilă în menţinerea sănătăţii.