Acasa

Inapoi

Transpirația picioarelor

 

Transpirația este un fenomen normal și necesar, pe de-o parte pentru eliminarea toxinelor din corp, pe de altă parte pentru menținerea temperaturii constante a corpului. Cunoscut și sub numele de hiperhidroză, transpirația excesivă este cu certitudine un proces care ne dă de multe ori bătăi de cap. Hiperhidroza poate fi locală, mai ales la nivelul mâinilor și a picioarelor, respectiv a axilelor. Practic, transpirația este o acțiune normală a organismului, răspunsul acestuia la creșterea temperaturii corpului, fiind de asemenea utilă în răcirea acestuia.

Căldura, stresul, oboseala, kilogramele în plus pot fi semne ale hiperhidrozei, care, din nefericire, este însoțită de un miros neplăcut, datorat amestecului dintre secrețiile glandelor sudoripare și propria noastră floră bacteriană.

Transpirația picioarelor este foarte neplăcută, putând duce la favorizarea micozelor. Există numeroase soluții de a ține sub control transpirația, cel mai important aspect fiind încălțămintea, respectiv șosetele pe care le purtăm. Niciodată nu trebuie să facem rabat de la calitate, încălțămintea și șosetele din materiale sintetice favorizând întotdeauna procesul de transpirație excesivă. Pe timpul verii merită să investiți într-o pereche de sandale de piele, care să permită picioarelor să respire.

Sprayurile, cremele și diferitele produse destinate special îngrijirii picioarelor sunt deosebit de eficiente. De exemplu, cu ajutorul gelului antiperspirant pentru picioare PEDIFRESH veți reuși să țineți sub control transpirația excesivă a picioarelor, datorită extractelor vegetale cu conţinut ridicat de taninuri combinate cu zincul, care limitează natural transpiraţia picioarelor.

Vă recomandăm de asemenea să utilizați și un gel relaxant pentru picioare, PEDIRELAX, care hrăneşte şi regenerează pielea datorită conţinutului ridicat de principii active. Gelul se poate utiliza cu efect benefic în reumatism cronic, în tratamentul contuziilor, dureri musculare, a rănilor, arsurilor şi hematoamelor, prin efectul homeopatic dovedit, ajutând la tratarea picioarelor obosite, încheieturilor dureroase şi umflate. Este foarte util sportivilor, pentru calmarea şi tratarea durerilor cauzate de lovituri şi efort muscular susţinut.